‘Ben, Sen Yok. Biz Varız’

26 Temmuz 2021 Pazartesi 17:30
Bu haber 373 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Gadir-İ Hum Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

‘Ben, Sen Yok. Biz Varız'

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Gadir-İ Hum Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi; “Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inançların ve kültürlerin karşılıklı  hoşgörü içinde  yaşandığı  kentimizde bayram günlerinin hep birlikte en  güzel şekilde idrak edilmesi;  birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve huzur çerçevesinde yaşanabileceğinin eşsiz bir timsali olmuştur.

Sosyal ve kültürel yaşantımızda önemli bir yer edinen, mukaddes bir değere ve özelliğe sahip bayramlardan biri olan “Gadir-i  Hum Bayramı" İlçemizde  yaşadığımız  birlik,  beraberlik, sevgi, saygı,  huzur,  kardeşlik  ve  hoşgörü  köklerinin dünyaya  uzanan en  güçlü  dallarından birisidir.

Bütün insanları kucaklayan  ve  bir ensar misali yaşadığımız  güzide  ülkemizde kentimiz  başta olmak üzere birçok yerde Gadir-i Hum  Bayramı sevinçle  idrak  edilmekte olup,  farklı  kültür  ve inanç mensubu insanlarımız sevgi, saygı, huzur hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde ahenk ve uyum içerisindeki yaşamlarını  pekiştirmekte ve aynı Yaradan’dan  yaratılmanın  bilinciyle insana insan  olduğu  için  değer  verildiği ve insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi, mutlu ve huzurlu ambiyans tüm dünyaya da örnek bir tablo teşkil etmektedir.

Bu elzem özelliğinin doğal bir sonucu olarak da kentimizde yaşayan her türlü kültür ve inançtan vatandaşımızın sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür.

Kentimizde mevcut hoşgörü iklimiyle “Ben, Sen Yok. Biz Varız” dedirten birliğin kaynağı da bu müstesna duygunun bütünlüğündendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden "Gadir-i Hum Bayramı"nı Alevi kardeşlerimiz nezdinde can-ı gönülden kutlarken, ülkemize, kentimize ve tüm insanlığa sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve kardeşlik emarelerine vesile olmasını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Yorum Gönder