Bu Güzellik Dünya’ya Örnek Olsun

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:00
Bu haber 1162 kez okundu

Hatay’ın Farklı Renkleri Hıristiyan Kardeşlerinin İftar Sofrasında Buluştu… İskenderun’da yaşayan Hıristiyan Ortodoks Cemaati tarafından, Ramazan dolayısıyla geniş katılımlı bir iftar yemeği düzenlendi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği iftar sofrasında İskenderun’da yaşayan farklı inanç temsilcileri, Hatay il protokol temsilcilerinin yanı sıra STK temsilcileri ile bir araya geldi. Geleneksel hale gelen İftarda yapılan konuşmalarda birlik beraberlik ve hoşgörü mesajları verildi.

Bu Güzellik Dünya'ya Örnek Olsun

 İskenderun'da Anıl Otel'in bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde adeta hoşgörü rüzgarı esti. İftar yemeğine; Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, farklı inanç ve kanaat önderleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekte konuşan İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur, "Hatay, barış ve hoşgörü ile anılan örnek bir şehir. Yüzyıllardır bu topraklarda Hıristiyan vatandaşlar ile değişik din ve mezhepten insanlar bir arada barış ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Günümüzde de bu mozaik hala devam etmektedir. Bizler, yaşadığımız bu güzel şehirde barış ve kardeşliğin devam etmesini, terör olaylarını sona ermesini, ülkemizde birlik beraberliğin devamından yanayız. Bu akşam burada her kesimden insanlarımız davetimize teşrif ettiler. Hoşgörü adına tertiplenen bu iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan'ın yaptığı duanın ardından davetliler oruçlarını açtı.

Yorum Gönder