Bu Park Dörtyol'a Çok Yakışacak!

08 Kasım 2016 Salı 13:47
Bu haber 2193 kez okundu

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, projesi tamamlanan 200 dönümlük Zübeyde Hanım Parkını Meclis’te tanıttı.

Bu Park Dörtyol'a Çok Yakışacak!

Hatay’ın En Büyük Parkı Dörtyol’da İnşa Edilecek…

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’dan 200 Dönümlük Zübeyde Hanım Parkı Projesi!

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, projesi tamamlanan 200 dönümlük Zübeyde Hanım Parkını Meclis’te tanıttı.

30 Mart 2014’te göreve geldiğinden bugüne kadar gösterdiği özverili çalışmalar ve yaptığı projelerle Dörtyolluların gönlünde taht kuran Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, bir büyük projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Kuzuculu Mahallesinde bulunan ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan Kuzuculu Zübeyde Hanım Parkı’nı yaptığı verimli görüşmeler sonucu Dörtyol Belediyesine kazandıran Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 200 dönümlük alana Hatay’ın ve bölgenin en büyük park projesini gerçekleştiriyor. Zübeyde Hanım Parkı ve Ağaç Müzesi olarak adlandırılan Proje içerisinde şu faaliyetler gerçekleştirilebilecek.

Konak Kahvaltı Yerleri!

Tarihi Osmanlı Konaklarından esinlenilmiş 2 katlı ahşap evlerden oluşan kahvaltı evleri Dörtyolluların hizmetinde olacak. Kahvaltı çeşitleri tamamıyla Dörtyol’a özgü ve organik olacak.

Bungalov Evler!

Ahşaptan tasarlanan evler 2-3 kişik veya 5-6 kişilik olarak tasarlanarak Dörtyolluların hizmetine sunulacak.

Meydan!

Köy meydanından esinlenerek tasarlanan ve 200 dönümlük alanın merkezi olabilecek şekilde tasarlanmış olup temsilen su kuyusu ile bağdaştırılmıştır.

Restoran!

Türk Kültürü’nün izlerini taşıyan tamamıyla ahşaptan oluşacak restoranlar yer sofralarının, köy kahvaltılarının canlı müziklerin olabileceği ve Dörtyolluların gönül rahatlığıyla kullanabileceği mekânlar olacaktır.

Organik Market!

Dörtyol’a özgü bakliyat, meyve, sebze ve el eşyalarının sergilendiği ve aynı zamanda satışlarının yapıldığı market hem Dörtyollulara hizmet edecek, hem de şehir dışından gelen vatandaşlarımıza hizmet etmiş olacak.

Hayvanat Bahçesi!

Amanoslarda ve bölgede yaşayan geyik, midilli atı, tilki, kurt gibi hayvanların oluşturduğu özel yaşam alanları oluşacak. Bu da Dörtyol’da bir ilk olma özelliği taşıyacaktır.

Spor Alanları!

200 dönümlük Zübeyde Hanım Parkı içerisinde basketbol sahaları, futbol sahaları, tenis kortları voleybol sahaları Dörtyolluların hizmetinde olacak.

Çocuk Oyun Grupları ve Piknik Alanları!

200 dönümlük Orman arazi üzerine kurulacak yeşil alanlar içerisine vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak piknik alanları Dörtyol’un çehresini değiştirecek.

200 dönümlük dev park Dörtyolluları şimdiden heyecanlandırdı. İlklerin adamı olan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol’un çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Yorum Gönder