Büyükşehir Ekipleri Haşere İle Mücadele’de Hız Kesmiyor

14 Haziran 2019 Cuma 14:46
Bu haber 526 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı haşere mücadele ekipleri kentin bütün mahallelerinde haşere mücadelesine aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Ekipleri Haşere İle Mücadele'de Hız Kesmiyor

Hatay Büyükşehir   Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı haşere mücadele ekipleri kentin bütün mahallelerinde haşere mücadelesine aralıksız devam ediyor.

 

Konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden önemli bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Bu yıl yağan aşırı yağmurun etkisi ve il genelindeki aşırı çevre kirliliğinin bir sonucu olarak özellikle bazı ilçelerde (Arsuz, Dörtyol) yoğun üreyen çok çeşitli böcek türü ile karşı karşıyayız. Bu böcek türlerinden insan ve evcil hayvanlar için zararlı olan sivrisinek, karasinek, yakağan, pire ve kenelere karşı amansız bir mücadele verilmektedir. Bu böcek türlerinin ürediği 90.000 üreme yerinin tamamında haşere mücadelesi sürdürülmektedir. 20 günde bir yumurta ilaçlarıyla üreme kontrol altına alınmaya çalışılırken gece çalışmalarıyla da uçanlara karşı havaya zehir sıkmak suretiyle mücadele edilmektedir.

 

Vatandaşlarımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yoğunca devam edecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın evlerinin etrafında bulunan su birikintilerini kurutmaları, ahırlarından dışarıya su akıtmamaları, kanalizasyon sisteminin olmadığı yerlerde evlerden çıkan kirli suları (lavabo ve tuvalet vb.) derelere değil muhakkak suretle fosseptik çukurlarına boşaltmaları, haşere ve vektör mücadelesinin başarıya ulaşması için hayati önem taşımaktadır. Unutulmasın ki; bir avuç durgun suda 25-30 santigrat dereceleri arasında bir hafta içinde milyonlarca sivrisinek ürüyebilmektedir.

 

Yorum Gönder