Çocuk Haklarına Üstün Hassasiyet!

18 Şubat 2022 Cuma 11:30
Bu haber 439 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in başkanlığında, ‘İskenderun Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Çocuk Haklarına Üstün Hassasiyet!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in başkanlığında, ‘İskenderun Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

İskenderun Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu” ve “Çocuk Koruma Kanunu" nun Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Hk. Yönetmelik" ile "Çocuk Koruma Kanunu Kapsamındaki Koruyucu ve Destekleyici Tedbir ve Kararlarının Uygulanması Hk.  Yönetmelik" çerçevesinde; İskenderun İlçe Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu’nca yürütülen çalışmalar ele alınarak, çocuk koruma alanındaki kamu hizmetlerinin yürütülmesinin izlenmesi, koruyucu   ve   önleyici   tedbir   ve önlemlerin uygulanmasında yaşanan sorunların tespiti ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

İskenderun Sosyal  Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından  yapılan  sunum  eşliğinde  genel bir  faaliyet  analizi  yapılarak,  Çocuk  Koruma  İlçe  Koordinasyon Kurulu marifetiyle bugüne kadar  olduğu gibi bugünden sonrasında da  korunma ihtiyacı olan  veya  suça sürüklenen çocukların korunması,  hakları  ve  esenliklerinin  güvence  altına alınmasına  dair usul ve esasların; titizlik  ve hassasiyetle uygulanmasının temin ve tesis edilmesine  ilişkin çalışmalara devam edilmesi yönünde ortak fikir ve hareket birliği pekiştirildi.

Söz konusu   toplantıya; Kaymakam İskender Yönden'in  yanı  sıra  Cumhuriyet  Savcısı  Ebru Sarıoğlu Çevik,  İskenderun  Belediyesi Başkan Yardımcısı   Kemal  Nadir  Ünal,   İSTE  Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, Hatay Barosu Başkan Yrd.  Av. Şükran Düzen, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.  Dr. Veysel Yıldırım, İlçe Sosyal Hizmet   Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Milli Eğitim Müdür V. Önder Faruk Sarı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali  Gündel,   İŞKUR   İskenderun  Hizmet Merkezi  Müdürü  Mehmet  Yüksel, İskenderun  Adliyesi  Adli Destek Mağdurları Şube Müdürü Cebrail  Sünbül  ve   Gençlik  Merkezi  Müdürü  Ahmet Keskin ile ilgili ve yetkili kurum amirleri katıldı.

Yorum Gönder