‘Çoksesli Koro’ İskenderun’da Çok Ses Getirecek

03 Aralık 2022 Cumartesi 16:19
Bu haber 330 kez okundu

Mega Medya Grubu Stüdyolarından yayınlanan Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ adlı programda bu hafta İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Şefi Doğan Turgut ve İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Genel Koordinatörü Erhan Oran konuk oldu.

‘Çoksesli Koro' İskenderun'da Çok Ses Getirecek

Mega Medya Grubu Stüdyolarından yayınlanan Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ adlı programda bu hafta İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Şefi Doğan Turgut ve İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Genel Koordinatörü Erhan Oran konuk oldu.

İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Şefi Doğan Turgut ve İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Genel Koordinatörü Erhan Oran, İskenderun’da faaliyet gösteren ‘İskenderun Belediyesi Çoksesli Korosu’nun faaliyetleri, uyguladıkları programın içeriği, çalışma sistemleri ve çocuk korosunun etkinliklerini Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Doğan Turgut; ‘Korolar, İnsanların Birleşip Bütünleşmesine Katkı Sağlar’

İskenderun’da ki yetişkinlere ve çocuklara Çok Sesli Koroyu tanıtmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Şefi Doğan Turgut; “Korolar bir topluma sadece müzik sevgisi ve müzik kültürü vermekle de kalmazlar. Koroları oluşturan bireyler bu topluluklarda gerçek dostluğu ve insan sevgisini bulurlar. Hayatları boyunca da oradan elde ettikleri alışkanlıkları sürdürürler. Birleşip, bütünleşmeden doğan gücü orada tanırlar. Birlikte iş yapmanın mutluğunu ve sorumluluğunu orada duyarlar. Yapılan araştırmalara göre bir koroda şarkı söylemek, insanlara zihinsel ve fiziksel açıdan pek çok fayda sağlıyor. Bizler, İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu olarak İskenderun’da koro kültürünü daha fazla yaymaya ve sevdirmeye çalışıyoruz. Müziğe ilgisi olan kişileri gerekirse doğru nefes teknikleri ile eğitiyoruz. Böylece Koristler koro çalışmalarında birlikte şarkı söylemeyi, sesini doğru kullanmayı ve denetlemeyi öğreniyorlar.” şeklinde konuştu.

Erhan Oran; “Disiplin ve Güzel Konuşma için Çocuklar Koro’ya Yönelmeli!”

‘Çocuk Korosu’ hakkında bilgiler veren İskenderun Belediyesi Çok Sesli Korosu Genel Koordinatörü Erhan Oran; “9-13 Yaş arası tüm çocukları koromuzda değerlendiriyoruz. Müzik eğitiminde koro çalışmaları çocuğun gelişmesinde önemli yer tutuyor. Çocuklar bu çalışmalarda müziği oluşturan temel ögeleri ve temel işlevlerini öğrenirken, sesin oluşumunu, kendi sesinin özelliklerini ve kapasitesini, sesini korumasını ve doğru kullanmasını öğrenir. Doğru ve düzenli nefes alıp-verme, konusunda bilinçlenmelerini sağlar. Bunlara dikkat edilip, yaş ve ses özelliklerine, dinamizmine uygun çocuk şarkılarını toplu ve bireysel olarak doğru ve güzel seslendirerek, istenilen nitelikte şarkı söyleme becerisini ve sevgisini kazanırlar. Disipline ve güzel konuşmaya özen gösterirler. Koro çalışmalarında birlikte şarkı söyleme, sesini kullanma ve denetlemeyi öğrenirler. Ayrıca koro çalışmaları, sigara başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutar.” ifadelerini kullandı.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Haber ve Reklam Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu programın yönetmenliğini Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yaptı.





Yorum Gönder