‘Doğum Yönteminize Doktorunuzla Karar Verin’

24 Ağustos 2020 Pazartesi 17:53
Bu haber 646 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kemal Kılıç, kadın hastalıkları ve gündemdeki sağlık konular hakkında önemli bilgiler vererek önemli tavsiyelerde bulundu.

‘Doğum Yönteminize Doktorunuzla Karar Verin'
Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kemal Kılıç, kadın hastalıkları ve gündemdeki sağlık konular hakkında önemli bilgiler vererek önemli tavsiyelerde bulundu.

Özel Palmiye Hastanesi’nin başarılı ve sevilen hekimlerinden, Jinekolog Dr. Kemal Kılıç, kadın hastalıkları ve doğum polikliniği olarak verdikleri hizmetler, kadın sağlığı, doğum çeşitleri, doğum yöntemlerinde gelişen teknolojik uygulamaları, konularının yanı sıra korona virüs sürecinin hamilelik ve genel sağlığa yönelik etkilerine ilişkin konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Ebeveynler tarafından doğumun nasıl gerçekleştirileceği gebeliğin ilk günlerinden başlayarak endişe duyulan, tercih yapılabilecek bir konu gibi algılandığını belirten Op. Dr. Kemal Kılıç, “Gebelik ve doğum fizyolojisi normal vajinal doğuma göre ayarlanmıştır. Günümüzde anne adayları ağrı çekmekten korkmaları, daha rahat olduğunu düşünmeleri, doğumun zamanının önceden planlanabilmesi gibi nedenlerden dolayı sezaryen doğumu tercih ettiklerini görmekteyiz. Ancak unutulmamalıdır ki doğumda hedef anne ve bebeğin bu süreci problemsiz atlatmasıdır. Öncelikle sağlıklı bir anne ve yeni doğan bebeği hedefleyen kadın doğum hekiminin mesleki sorumluluğu, bilgisi ve tecrübeleri doğrultusunda doğumun en uygun ne şekilde gerçekleşeceğine karar vermeli, bunu artı – eksileriyle, gebe ve gebe yakınlarına anlatmalıdır. Sonuç olarak sezaryen, cerrahi bir operasyondur ve gereksiz yere yapılmasının getireceği dezavantajların hastaya anlatılarak karar verilmesi gerekir.” dedi.

Hamilelerin corona virüsü salgınına karşı daha tedbirli davranması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Kemal Kılıç, “Hamilelikte bağışıklık sisteminde oluşan değişiklikler, vücudu virüse, enfeksiyonlara karşı daha yatkın hale getirebilir. Corona virüs enfeksiyonu dünyada ilk kez görüldüğünden dolayı şu an eldeki veriler kısıtlı. Bu nedenle gebeler corona virüsü salgınına karşı daha dikkatli olmalıdır” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 



Yorum Gönder