Eğitimciler Erasmus+ Projesi Kapsamında İtalya’da Eğitim Aldı

10 Haziran 2022 Cuma 10:55
Bu haber 335 kez okundu

Erasmus+ Projeleri kapsamında, 23 Mayıs - 1 Haziran 2022 tarihleri arasında İtalya’nın Pettenasco şehrinde gerçekleşen, Belen Kaymakamlığının da ortak olduğu “Stage of ChangE+” isimli proje ile katılımcılar ayrımcılıkla savaşmada kullanabilecekleri drama ve tiyatro metotları üzerine eğitim kursu aldılar.

Eğitimciler Erasmus+ Projesi Kapsamında İtalya'da Eğitim Aldı

Erasmus+ Projeleri kapsamında, 23 Mayıs - 1 Haziran 2022 tarihleri arasında İtalya’nın Pettenasco şehrinde gerçekleşen, Belen Kaymakamlığının da ortak olduğu “Stage of ChangE+” isimli proje ile katılımcılar ayrımcılıkla savaşmada kullanabilecekleri drama ve tiyatro metotları üzerine eğitim kursu aldılar. Dokuz ayrı ülkenin ortak olduğu bu projeye Türkiye’yi temsilen iki öğretmen katıldı.

Belen Kaymakamlığı ve İtalya’da Ass. Culturale Mastronauta kurumunun iş birliğinde Türkiye, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Polonya, Romanya, Almanya, Hırvatistan ve Aruba ülkelerinden 21 gençlik çalışanı ve öğretmenin katılımıyla düzenlenen proje çalışmalarında ülkemizi temsil eden iki öğretmen yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitime aktif katılım gösterdiler.

Dokuz gün süren yoğun proje programı boyunca günlük hayatta karşılaşılan ayrımcılık, radikalizm ve ekstremizim ile savaşmak için yenilikçi metotlar üzerinde duruldu. Proje esnasında, gençlik çalışanları bu konuda edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak hazırladıkları sunum ve uygulamalarla gençlerin eğitimine katkı sağlamak ve ayrımcılığı önlemek amacıyla drama ve tiyatro performanslarını sergilediler.

Bunun yanı sıra kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü bilincini geliştirmek adına ve farklı kültürlerden bireylerin birbirini tanımaları ve kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi. Katılımcı ülkeler yiyecek içecek, müzik, dans ve farklı gösterilerle kültürlerini sergilediler.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Dokuz farklı ülkeden dokuz farklı kültür ve kişiliklerin bir araya gelerek uyum içerisinde ortak bir çalışma sergilemesi, küresel açıdan da baktığımızda ülkelerarası etkileşim adına güzel bir çalışma olduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen ev sahibi kuruma ve katılımcılara teşekkür etti.


Yorum Gönder