‘Gazilerimize Minnet Borçluyuz’

21 Eylül 2020 Pazartesi 12:59
Bu haber 667 kez okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 99. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Belen’de törenle kutlandı.

‘Gazilerimize Minnet Borçluyuz'

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 99. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Belen’de törenle kutlandı.

Atatürk Anıt alanında pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törende Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilcisi Gazi Ömer İncesu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini, canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, en büyük gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın’da, tüm gazilerin 19 Eylül ‘Gaziler Günü’nü kutladı ve gazilerimize sağlık ve afiyet diledi.

Düzenlenen programa Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Durdu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti teşkilatı temsilcileri, Gazilerimiz ve Şehit Aileleri katıldı.

Yorum Gönder