‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes…’

14 Kasım 2023 Salı 13:16
Bu haber 132 kez okundu

İskenderun’da ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleşti.

‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes…'

İskenderun’da ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile yürürlüğe giren 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, bu yıl ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyet’e Nefes’ sloganıyla tüm ülke genelinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuldu.

İskenderun Kore-2 Konteyner Kentte gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve davetliler katılım sağladı.

İskenderun protokolü ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla saat 11.11’de binlerce fidanı İskenderun Kore-2 Konteyner Kentte toprakla buluşturdu.

Fidan dikimi etkinliği sonrası konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Bu yıl ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla tüm ülke genelinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm yurtta, cennet vatanımızı daha yeşil kılmak için bir ağaçlandırma seferberliği içerisindeyiz. Yeşil vatanımızı büyütmek için hep beraber bu seferberliğin bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Değerli çocuklarımıza daha yeşil bir Türkiye mirası bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Kore-2 Konteyner Kent alanında fidanlarımızı toprakla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.



Yorum Gönder