Hatay Devletini’nin Resmi Gazetesi Kitabının Tanıtımı Yapıldı

15 Ocak 2022 Cumartesi 13:27
Bu haber 430 kez okundu

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına Devlet erkanının geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Hatay Devletini'nin Resmi Gazetesi Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına Devlet erkanının geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Hatay Devleti Meclis salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına  Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri HüseyinYayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve ilçe belediye Başkanları, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Prof. Dr. Zakir Avşar ve Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, bazı ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu da toplantıya katıldı.

Hatay Devletinin Resmi gazetesinin kitabının çalışmasıyla ilgili Basın ilan kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran açıklama yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Devletiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını belirtti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da Hatay Devlet Meclisinin Fransız işgal döneminde yapıldığını belirterek, uzun zaman farklı amaçlarla kullanıldığını dile getirdi.

Hatay Valisi Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin stratejik bir coğrafyada bulunduğunu söyledi.

Doğan, Hatay'ın bugün Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde oluşturulmaya çalışan terör koridorunun önüne çekilen bir set gibi durduğunu belirterek, "Bugün eğer PKK terör örgütünün Akdeniz bağlantısı kurulamamış ise bunun tek sebebi Hatay'ın stratejik önemidir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları o gün bu durumu görerek Hatay'ın ana vatana katılmasının ne kadar önemli olduğunu görmüşler ve bunun mücadelesini vermişler." dedi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Cihat Zafer Demirel'in yaptığı panelde Prof. Dr. Zakir Avşar ve Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Hatay Devleti Resmi Gazetesi Kitabı'nın ortaya çıkarması ve hazırlanması aşaması ile Hatay tarihi hakkında bilgiler sundu.






Yorum Gönder