Hatay Kent Konseyi Toplandı

25 Şubat 2016 Perşembe 18:05
Bu haber 1128 kez okundu

Hatay vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi adına, yönetişim kavramının ilimizdeki en somut örneği olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından 2015 yılının Şubat ayında kurulan Hatay Kent Konseyi, 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hatay Kent Konseyi Toplandı

 24 Şubat Çarşamba günü HBB Encümen Toplantı Salonu’nda, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya, konsey üyelerinin yanı sıra çok sayıda misafir katılım gösterdi.

KİMYON: ÇABAMIZ, HATAY’IN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMASI İÇİN

Kurulduğu günden bu yana geçen 1 yıllık zaman diliminde Hatay Kent Konseyi olarak neler yaptıklarını anlatarak toplantıyı açan Kimyon, çalışmalarının hem Hatay’ın yerel yönetimine vatandaşların katılımını sağladığını hem de Hatay’ın ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği değeri bulmasına katkı sağladığını belirtti.

EXPO 2016’YA 4 PROJESİYLE DAVET EDİLEN HATAY, DÜNYA VİTRİNİNE ÇIKACAK

Konseyin gerçekleştirdiği en önemli çalışmalardan biri olan Hatay Dağ Ceylanı (Gazella Gazella) temalı köy okulu ve müze projelerinin EXPO 2016’da 191 gün boyunca tanıtılacağını ifade eden HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, “Sadece bu coğrafyada var olan bu türün korunmasına yönelik başlattığımız çalışmaların karşılığını almaktayız. EXPO 2016’ya geliştirdiğimiz 4 proje için özel davet aldık. Bu projenin yanı sıra tasarladığımız diğer 3 proje de EXPO’da sergilenmeye değer görüldü. Bu projeler Hatay’ın tanıtımı için büyük önem taşımaktadır” diyerek heyecan verici projelerle Hatay’ı dünya vitrinine taşıyacaklarını belirtti.

KONSEY, KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ADINA DUYARLILIK OLUŞTURACAK

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ikinci kısmında, “Hatay Kent Konseyi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ne yapabiliriz?” sorusu üzerine fikir üreten konsey üyeleri ve misafirler, 8 Mart vesilesiyle Hatay’daki kadınlar için düşündükleri birbirinden değerli fikirleri ve projeleri masaya yatırdı. Hatay’ın geleceğine ışık tutacak ve Hataylılara katkı sağlayacak konuların görüşüldüğü toplantı, son yıllarda ülkemizde artan kadına şiddet olaylarının karşısında ortak duruş sergileneceğinin belirtilmesiyle sona erdi.

 

Yorum Gönder