Hatay Tek Yürek!

20 Temmuz 2016 Çarşamba 15:13
Bu haber 1440 kez okundu

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Ahmet Yetişen öncülüğünde dün sabah Türkiye’de bulunan mevcut siyasi partilerin Hatay İl Başkanları, 15 Temmuz akşamı İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen darbe girişimini kınamak üzere bir araya geldiler.

Hatay Tek Yürek!
Parti İl Başkanları HGC’de Buluştu

15 Temmuz 2016 akşamı İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında dün birlik ve beraberlik sergilemek üzere Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen öncülüğünde Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ve Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan’la birlikte Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.

Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak sırasıyla Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Medya ve Halkımız Önemli Rol Oynadı

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC)’nde gerçekleştirilen basın toplantısının ilk konuşmasını gerçekleştiren HGC Başkanı Ahmet Yetişen, “ Geçtiğimiz Cuma akşamı ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Milletimizin, meclisimizin, siyasetçilerimizin dik duruşları sayesinde ülkemiz demokrasisini aksatacak hiçbir olaya sebep vermedi. Ülkemizde bu tür olayların bir daha olmaması için birlik ve beraberliğimizi siyaset dışında tutarak devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum. Medya ve halkımızın birlikte çalışması sonucu, bu gerçekleştirilen darbe girişimi amacına ulaşamamıştır. En güzel yönetim şekli Cumhuriyet’tir. Bunun kıymetini bilelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini bir kez daha anlamış olduk. Bu arada Hatay’da bulunan siyasi parti il başkanlarıma Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Darbenin Savunulacak Bir Tarafı Yoktur

HGC Başkanı Ahmet Yetişen’in konuşmasının ardından söz alarak bir konuşma gerçekleştiren MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı amasız, fakatsız karşı duruş sergiledik. Bizlerde 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminden dolayı üzüntülüyüz. Bu darbenin hiçbir şekilde savunulacak bir tarafı yoktur. Cenab-ı Allah bizlere o günleri yaşatmasın. Darbe girişimi akşamında TBMM’de oluşan siyasi birliktelik inşallah bundan sonraki süreçte de devam eder. Bugün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde çok güzel bir birliktelik ortaya koyduğumuza inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası için bu iyi niyetli sürecin inşallah bundan sonra da devam edeceğini ümit ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize de geçmiş oldun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Tüm Halkımızla Tek Vücut Halindeyiz

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, “15 Temmuz akşamı ülkemizde yaşanan kara tablo tarihimize kara leke olarak girdi. Bu darbe girişiminde bulunanları en ağır şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Ülkemiz inşallah bir daha böyle acılar ve karanlık görmez diye ümit ediyorum. Bugün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde siyasi partilerimizin genel başkanları Ankara’da bir arada olduğu gibi, bizlerde siyasi partilerimizin Hatay İl Başkanları olarak birliktelik ortaya koymuş durumdayız. Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bulunmamızın nedeni, ülkemizin milli iradesine yapılan saldırıyı kınamak için ve ülkemizin milli birliğine yapılan saldırıya karşı tek vücut olduğumuzun göstergesidir. Darbe girişimine karşı başta aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Çok aziz ve necip bir milletin mensubu olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Bu manada milletimizle birlikte, yerel ve ulusal ayırt etmeden basın camiasına da en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. HGC başkanı Ahmet Yetişen nezdinde gerçekleştirilen bu toplantıya katılım gösteren siyasi parti il başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Darbe Girişimine Karşı Dimdik Ayaktayız

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, “93 yıllık Cumhuriyet tarihinde darbelere hep karşı çıkılmıştır. Bizler demokrasinin ve cumhuriyetin gerekliliğine inanan bir siyasi partiyiz. Bundan önceki yaşanan darbelere karşı nasıl dik durduysak, geçtiğimiz Cuma akşamı da yapılmak istenen darbe girişimine karşı dimdik ayaktayız. Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde oluşturduğumuz bu tablo, ortak bir dik duruşun ve Cumhuriyetimize nasıl sahip olduğumuzun bir tablosudur. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen öncülüğünde katılım gösteren siyasi parti il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim ortak paydamız Hatay’dır, bizim ortak paydamız Türkiye’dir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, Türk Milleti’ne de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Milletçe Darbelere Karşıyız

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında son olarak Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan yaptığı konuşmada, “Milletçe atlattığımız büyük bir darbe girişiminin ardından bu toplantının Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde siyasi parti il başkanlarıyla birlikte yapılması son derece önemlidir. Milletimiz, hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak bir mesele için toplandı. Bu darbe girişimine karşı gerekli tedbirler, en ince ayrıntısına kadar alınacaktır. Hatay olarak alevisiyle, sunnisiyle, kürdüyle, arabıyla her görüşten insanın kardeşçe huzur içerisinde yaşadığı memleketimizde kesinlikle hiçbir kışkırtıcılığa izin verilmemelidir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabırlar diliyorum. HGC Başkanı Ahmet Yetişen öncülüğünde yapılan basın toplantısında katılım gösteren il başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen öncülüğünde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensupları katılım gösterirken, toplantıya katılan siyasi parti il başkanları Lütfü Kaşıkçı, Ahmet Atıç, Mehmet Güzelmansur ve Necmettin Çalışkan gazetecilerin sorularına yanıt verdiler. 

Yorum Gönder