‘Hayat Kurtarmak Ekip İşidir’

26 Mart 2020 Perşembe 12:47
Bu haber 829 kez okundu

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

‘Hayat Kurtarmak Ekip İşidir'
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Acil Sağlık Hizmetleri; özünde fedakarlık, azim ve özveri bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir. Son yıllarda sağlık sisteminin vitrini konumunda bulunan acil sağlık hizmetleri şüphesiz bu alanda büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının omuzlarında bayraklaşmaktadır.

Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası’nda amaç; Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikleri meslek ortak paydasında buluşturarak, acil sağlık sisteminde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ortamını sağlamak kadar, acil sağlık hizmetleri ve ilk yardım konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmaktır.

Hız kesmeden dünyaya yayılan COVID-19 salgını ile mücadelede Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili tüm kuruluşlarımız tarafından gösterilen hassasiyet ve alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün maalesef tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayıları artış göstermektedir.

Sayın Bakanımız Fahrettin Koca önderliğinde en yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarımız tarafından büyük bir fedakarlık ve özveri ile vatandaşlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunulmakta ve devletimiz tarafından salgın öncesi yapılan tüm hazırlıklar ve tedbirler sayesinde koronavirüse karşı etkin mücadele yürütülmektedir. Bu sorunla mücadelede tüm vatandaşlarımıza da basit ama çok değerli sorumluluklar düşmektedir.  “Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım, Sosyal teması ortadan kaldıralım, Hijyen kurallarına titizlikle uyalım, Acil durumlar söz konusu değilse sağlık kuruluşlarını meşgul etmeyelim, Sağlık Bakanlığımız tarafından alınan tüm tedbirlere ve tavsiyelere lütfen uyalım” Alınan tüm bu tedbirlerin yanı sıra salgının boyutlarının henüz tam olarak kestirilememesi ve mevcut personel sayısında virüse maruziyet nedeniyle yaşanabilecek azalma ihtimali de düşünülerek aynı standartta sağlık hizmeti sunumunu devam ettirmek ve yaşanabilecek olası gecikmelerin önüne geçilmesi adına muhakkak yüklü miktarda sağlık personel istihdamı sağlanmalıdır.

Bu zorlu süreci, en kısa sürede devletimizin ve tüm vatandaşlarımızın gayreti ile sağlıkla geride bırakmak dileğiyle...

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftamızı tebrik ediyor; kurtarılacak hayatlar adına hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Yorum Gönder