Her ‘YÖNDEN’ Çok Sevdik...

23 Mayıs 2022 Pazartesi 13:02
Bu haber 351 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2018 yılı Kasım ayından itibaren yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü İskenderun Kaymakamlığı görevinde iken; İstanbul İli Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandı.

Her ‘YÖNDEN' Çok Sevdik...

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2018 yılı Kasım ayından itibaren yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü İskenderun Kaymakamlığı görevinde iken; İstanbul İli Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i 4 yıldır görev yaptığı sürede, İskenderun halkı bir başka sevdi, kimi zaman bir baba, kimi zaman bir ağabey, kimi zaman bir evlat oldu halkın gönlünde.

7'den 70'e herkesin sorunlarıyla ilgilenen Kaymakam Yönden, ilçenin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendi. Vatandaşa devletin kapısını her zaman açık tuttu. Her etkinliğe en önde katıldı. Sanki 40 yıldır ‘İskenderun’lu gibiydi.

Farklı medeniyet ve inançlara sahip insanların bir arada kardeşçe yaşadığı kozmopolit bir şehir olan İskenderun’a 2018 yılı Kasım ayında atandığı günden beri yaptığı çalışmalar ve bölge halkıyla yakından ilgilenerek herkesin gönlünde taht kuran İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun’da bir kaymakamdan daha fazlası oldu.

Kimi zaman bir başına, kimi zaman eşi Dr. Ayşenur Yönden hanımefendi ile birlikte sokak sokak, ev ev gezen halkın gözünde devletin şefkatli yüzü Kaymakam Yönden’in İskenderun’dan ayrılması her kesimde buruk bir iz bıraktı.

Telefonum her daim açık diyerek iletişimden asla vazgeçmedi, ihtiyacı olan herkese koştu, mesai merfumu gözetmeksizin akşam evine çekilen idareci olmadı.

Kaymakam Yönden’in İstanbul'a atanmasını duyan İskenderun halkından, “Devletin şefkatli ve güler yüzü, onu her yerde görebilirdiniz. Hiç yerinde durmadı, görevini layıkıyla yaptı” sözleri duyuldu.

İyi bir devlet adamı, iyi bir Kaymakam, iyi bir baba olan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Dr. Ayşenur Yönden ile evli olup bir kız ve bir erkek çocuk babası. 20 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile İstanbul İli Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandı.

Gönüllerden geçen Valilik Makamıydı, o makama İskenderun İl olsun istendi şüphesiz…

İskenderun sizi, Her 'YÖNDEN' Çok Sevdi. Yolunuz açık olsun Sayın Kaymakamım, Sayın Valim…

Editör - Mustafa Mert

Yorum Gönder