İskenderun Kitap Fuarı Açıldı

07 Şubat 2020 Cuma 17:53
Bu haber 648 kez okundu

İskenderun Belediyesi’nin ‘Kitap Aşkına’ sloganıyla ilk kez ev sahipliği yaptığı ‘İskenderun Belediyesi 1. Kitap Günleri Fuarı’ kapılarını kitapseverlere açtı.

İskenderun Kitap Fuarı Açıldı
İskenderun Belediyesi’nin ‘Kitap Aşkına’ sloganıyla ilk kez ev sahipliği yaptığı ‘İskenderun Belediyesi 1. Kitap Günleri Fuarı’ kapılarını kitapseverlere açtı. 100 yazar,70 stant ve 180 yayınevinin katılımıyla açılışı yapılan fuarda 07-16 Şubat 2020 tarihlerinde, 9.30-21.00 saatleri arasında çok sayıda yazar çeşitli söyleşiler ve imza günleriyle hem okurlarıyla, hem de bölge halkıyla buluşacak.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türokoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Jandarma Komutamı Binbaşı Ferit Gül, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan fuarının açılış konuşmanı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptı.

Konuşmasına İdlip’ şehit olan, Van’da çığ altında kalan, uçak kazasında ve merkez üssü Elazığ olmak üzere Malatya’da gerçekleşen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan Başkan Tosyalı, “Belediye olarak kanunların bizlere verdiği hizmet ve görevlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kentimizde farklı organizasyonlara imza atıyoruz. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir. Kişilerin olaylara bakış açısını ve analiz etme şeklini geliştirir. Kitap okumak algı gücünü kuvvetlendirir. Kitaplar hayal gücünün sınırlarını geliştirir. Kitap fuarları ise toplumun okuma alışkanlığını kazanmasında ve okuma kültürünü geliştirmede çok önemli rol oynamaktadır. Bizler ilim ve bilim temeli üzerine büyük medeniyetler kurmuş bir milletin temsilcileriyiz. Bu anlamda belediye olarak bizler de gençlerimizin ve bireylerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının son derece önemli olduğunu düşünmekteyiz. Toplum olarak kitaplara gereken değeri ve özeni göstermeli ve geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı ve kitaba dokunmaktan ve okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz” derken, fuara katılımcı yazarlara ve açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Kitap fuarının topluma ışık tutması açısından önemli olduğunu ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, ‘Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti ‘oku’ emriyle başlar. Yunus Emre’nin dizelerinde; ‘İlim ilim bilmektir ilim kendini bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır’ der. Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi toplumun en büyük düşmanı cehalettir. Cehalette mücadelenin en büyük yolu da şüphesiz okumaktır. Okumanın yaşı yok. Yediden yetmişe hepimiz okumak zorundayız” dedi.

Gençlere okuma sevgisini aşılamaya yönelik olarak düzenlenen her etkinliğin destekçisi olduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, “Başkanımız başta olmak üzere, kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.  Kitap elbette ki çok önemli, çocuklarımızı iyi bir eğitim sürecinden geçirebilmek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz, devlet olarak okullarımızın tüm fiziki ihtiyaçlarını giderdik. Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Çocuklarımızın analitik düşünceye sevk adına çocuklarımızı kitapla tanıştırmamız lazım. Ecdat  ne demiş ‘Kalem kılıçtan keskindir.’ Bu coğrafyada hem kalemimiz hem de kılıcımızla durabilmek istiyorsak çocuklarımızı kitapla tanıştırmamız lazım. Aksi takdirde dara düşeriz. Bugün sosyal medya herkesi alıp götürmekte. O yüzden çocuklarımızı kitaplara daha da yaklaştırmamız lazım. Yazarlarımız, yayınevlerimizle bugün bu etkinliği tüm İskenderun halkıyla buluşturuyoruz. Umarım gençler bu fuardan en iyi şekilde faydalanabilirler” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından ‘İskenderun Belediyesi 1. Kitap Günleri’nin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, katılımcılarla birlikte stantları gezerek, hem kitapları inceleme, hem de yazarlarla tanışma fırsatı buldu.  

Yorum Gönder