İskenderun’da Devlet-Millet El Ele Omuz Omuza!

23 Temmuz 2016 Cumartesi 14:11
Bu haber 1355 kez okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun’da milli irade ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla anıt alanını dolduran binlerce kişi 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstererek, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktıklarını gösterdi.

İskenderun'da Devlet-Millet El Ele Omuz Omuza!
'Milli İradenin Yanındayız'

Darbe teşebbüsünün hemen ardından Hatay’ın il ve ilçelerinde de sokaklara dökülen halkın ilk geceden itibaren arasında yer alan Vali Topaca, İskenderunlulara hitaben yaptığı konuşmada “Tüm Türkiye ve Hatay ve İskenderun milli iradenin, hakkın, hukukun ardında durdu. İskenderunlular hiç tereddüt etmeden milli iradenin ardında durdu. Bizde buraya hem devletin temsilcisi olarak, hem de milletin hizmetinde milletin emrinde bir fert olarak, unvanlarımızı bir kenara bırakarak, milletin bir ferdi olarak çıktık. Biz milletimizin yanındayız, devletimizin de emrindeyiz. Cumhurbaşkanımızın da yanındayız. Allah bizimledir. Geceniz mübarek olsun. Nöbetiniz kutlu olsun. Darbe girişimi esnasında bu vatan şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

'Demokrasiden Dönüş Yok'

AK Parti Hatay Milletvekili Muhammet Öntürk ise yaptığı konuşmada; “Hatay ve İskenderun halkına çok teşekkür ediyorum. Bu milletvekili olarak sizlerin verdiği vekâleti yapmaya çalışıyoruz. Darbecilere kesinlikle müsaade etmemek için ve bu milleti esaret altına sokmamak için kanımızın son damlasına kadar arkadaşlarımızla birlikte mücadele etmeye zaten kararlıydık. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanlardan ayrılmıyoruz. Demokrasiden dönüş yok” şeklinde konuştu.

'Millet Cuntacılara Geçit Vermedi'

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin bütün şehirlerinde olduğu gibi, İskenderunlularda sokağa çıktı. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Demokrasilerde, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur ve olmayacaktır. Ben bu nedenle 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkan, İskenderun halkına, milli iradeye sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Artık hiç kimse Türkiye’de böyle bir teşebbüse yeltenemeyecektir. Çünkü halkın demokrasiye olan bağlılığı, milli iradeye olan saygısı en üst noktadadır. Bunu da bütün dünyaya göstermiş ve ispat etmiştir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kuranı kerim okundu dualar edildi. Düzenlenen programa Hatay İl jandarma Komutanı Turgay Aras, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Yalçındağve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yorum Gönder