İskenderun’da Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs 2023 Cuma 17:18
Bu haber 298 kez okundu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsabakaların ödül töreni İskenderun Balıkçı Barınağı’nda içerisinde kurulan çadır içerisinde gerçekleştirildi.

İskenderun'da Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsabakaların ödül töreni İskenderun Balıkçı Barınağı’nda içerisinde kurulan çadır içerisinde gerçekleştirildi.

Ödül törenine; AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü ve 3.Bölge Trafik Zabıta Müdürü Murat Yavuz Savaşçı, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Remzi Karadeniz, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler , STK’lar  ve vatandaşlar katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel; “Bugün 19 Mayıs 2023, milletimizin tüm onur ve asaleti ile Büyük önder Mustafa Kemal’in önderliğinde Samsun' da tutuşturulan kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. Yıl dönümü. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk milleti için bağımlı yasamaktansa ölmek daha iyidir." diyerek Samsun'a çıkmış bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu tarih ile Türk milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs' armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

Sevgili gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yasatmak ve sonsuza dek korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

Yakın bir gelecekte sizler ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarında yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

Tören sonrasında İlçe Protokolü ve öğrenciler ‘Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi’ne geçerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla pasta kesimi gerçekleştirildi.

Pasta kesiminin ardından ‘Süheyla Sultan’ Gemisi’nde ilçe protokolü ve öğrenciler arasında futbol oynandı.

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Körfezde gerçekleştirilen yelken gösterisi ile son buldu.















 

 

 

 

Yorum Gönder