‘İSTE’ Geleceğe Nefes Oldu

11 Kasım 2022 Cuma 15:05
Bu haber 319 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulunda Milli Ağaçlandırma Gününde fidan dikimi yapıldı.

‘İSTE' Geleceğe Nefes Oldu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulunda Milli Ağaçlandırma Gününde fidan dikimi yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulunda Milli Ağaçlandırma Gününde fidan dikimi yapıldı. 11.11 saat 11’de tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak fidan dikimi yapıldı. 7’den 77’ye toplumun tüm kesimlerinin katılımının hedeflendiği etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Orman İşletme Müdür V. Abubekir Yaylagül, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Ak Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Güven, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun,  protokol üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla Milli Ağaç Günü olarak belirlenen 11.11’de binlerce ağaç İskenderun Meslek Yüksekokulunda toprakla buluşturuldu.

Fidan dikiminde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Hepiniz hoş geldiniz. Dilerim bu etkinlik ömür boyu sürer. Diktiğimiz fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönüşür” dedi.

Konuşma yapan Hatay Milletvekili Sayın Abdulkadir Özel “Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında daha önce acılar yaşadığımız bir alanda fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Yeşil vatanımızı büyütmek için hep beraber bu seferberliğin bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fidan dikimi öncesinde kürsüye son olarak İskenderun Kaymakam Murat Sefa Demiryürek “böylesine kutsal bir amaç için bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm yurtta, cennet vatanımızı daha yeşil kılmak için bir ağaçlandırma seferberliği içerisindeyiz. Hep beraber iki yıl önce yangında kaybettiğimiz alanı yeniden yeşillendireceğiz. Hepimizin dikili bir ağacı olsun” dedi.







Yorum Gönder