İSTUDER; ‘Gün Birlik ve Beraberlik Günüdür’

23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:19
Bu haber 1334 kez okundu

İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) yönetim kurulu Temmuz ayı olağan toplantısında gündeme ilişkin gelişmeler istişare edildi. Toplantıda gündeme gelen hain darbe girişiminin, Demokrasiyi, parlamenter sistemi ve Türkiye Cumhuriyetini hedef aldığını belirterek cunta zihniyetini kınayan İSTUDER yöneticileri birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İSTUDER; ‘Gün Birlik ve Beraberlik Günüdür'
Toplantı sonucunda başkan Sabahattin Uygun tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içinde çöreklenmiş bir avuç hain cuntanın parlamenter demokrasimize yönelik kanlı darbe girişimini lanetliyoruz.

Bugüne kadar darbelerle demokrasi gelişiminin büyük yara aldığı Türkiye’de büyük bir sivil direniş gösterilerek, halka, millete rağmen askeri vesayete geçit verilmeyeceği ortaya konmuştur. Darbe girişimine karşı TBMM’deki tüm siyasi partilerin tek vücut olduğu bu süreçten demokrasimizin güçlenerek çıkması için Ülkemizdeki tüm kurumlarımıza, siyasilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve halkımıza büyük sorumluluk düşmektedir.

FETÖ terör örgütü mensupları ve emperyalist işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen, demokrasiye sahip çıkan milletimizin azim ve cesaretiyle gurur duyuyoruz.

Gün birlik günüdür. Gün “Mesele Vatan ise gerisi teferruattır” diyerek her kesimden Vatansever halkımızın kenetlenme günüdür. Bu hassas süreçte Halkımızın birlik ve beraberliğine yönelik tahrik ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olmalıyız.

Bizler, Ordu içine ve tüm kurumlara sızmış olan bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yorum Gönder