‘Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet…’

25 Kasım 2023 Cumartesi 16:44
Bu haber 143 kez okundu

İskenderun’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ münasebetiyle İskenderun Kaymakamlığı uhdesinde, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından karanfil dağıtımı gerçekleştirildi.

‘Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet…'

İskenderun’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ münasebetiyle İskenderun Kaymakamlığı uhdesinde, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından karanfil dağıtımı gerçekleştirildi.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” sebebiyle ‘şiddetin her türlüsüne hayır!’ demek için toplanan İskenderun Koordinatör Kaymakamları Miyase Demirkoparan ve Ceyhun Denli, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Mensupları, İskenderun kent meydanında karanfil dağıtarak farkındalık yarattı.

İskenderun Emniyet müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı etkinlikte emniyet mensupları ‘KADES’ uygulaması hakkında bilgiler vererek vatandaşlara broşürler dağıttı.

Günün anlam ve önemine dair bilgilendirmelerde bulunan İskenderun Koordinatör Kaymakamı Miyase Demirkoparan; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak idrak ettiğimiz bu müstesna gün vesilesiyle tüm kadınlarımızın; hiçbir zorbalığa, şiddete ve istismara maruz kalmaksızın, huzur, mutluluk ve esenlik içerisinde yaşayabildiği bir dünya temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla etkinlikte bulunduklarını belirten Kaymakam Ceyhun Denli’ de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün toplumda bilinç ve duyarlılığı güçlendirmesini umuyor, şiddetin tamamen ortadan kalktığı eşit, adil ve özgür bir dünya diliyorum' açıklamasını yaptı.

İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman da ; "İnsana sevgi yakışır. Kadına Yönelik Şiddet, toplumun her kesiminin mücadele etmesi gereken bir konudur. Aramızda küçük yaştan itibaren sevgiyi yayalım. Sevginin, saygının, güvenin ve ilginin çözemeyeceği bir durum yoktur." şeklinde konuştu. (Haber: Şirvan Selçuk)









Yorum Gönder