Kamu Personellerine Protokol Kuralları Semineri

24 Ekim 2019 Perşembe 14:44
Bu haber 545 kez okundu

Arsuz Kaymakamlığı tarafından, yeni Kaymakamlık binası Rhossus Amfi salonunda, “Protokol Kuralları ve Tecrübe Paylaşımı” konulu bir seminer düzenlendi.

Kamu Personellerine Protokol Kuralları Semineri
Arsuz Kaymakamlığı tarafından, yeni Kaymakamlık binası Rhossus Amfi salonunda, “Protokol Kuralları ve Tecrübe Paylaşımı” konulu bir seminer düzenlendi. İlçedeki  tüm kamu personellerinin kaynaşması, moral ve motivasyon, eğitimi ve kendilerini geliştirmeleri adına düzenlenen programlar kapsamında yaz tatili nedeni ile bir süre ara verilen programlar serisini bu defa Kaymakam Musa Sarı sundu.
Seminere İlçedeki tüm kurumlardan belli oranda olmak kaydı ile yaklaşık 135 kamu görevlisi katıldı. İlçe müdürlükleri personelleri ile belediye personelleri , aday öğretmenler , okul müdürlerinin de katıldığı seminer yaklaşık 2 saat sürerken seminer başında katılımcılara kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Kaymakam Sarı,  2 saate yakın yaptığı sunumda protokol kurallarını bilmenin gerek bireysel, gerek kurumsal ve gerekse yerine göre ulusal onuru ve saygınlığı koruma açısından çok önemli olduğunu, yapılan bir hatanın bazen şahsi mahcubiyete yol açabileceğini, bazen kurumu zor durumda bırakabileceğini, bazen da ulusal anlamda sorunlara yol açabileceğini ifade etti. Tüm katılımcıların pür dikkat dinlediği sunumda makamda, araçta, toplantıda, davet, resepsiyon, çeşitli yer ve zamanlarda davranış biçimleri, giyim kuşam ve yeme içmeye dair kurallar detaylı bir şekilde anlatıldı.
Yerine göre olumlu ve olumsuz örneklerin anlatıldığı toplantı sonrası kamu personelleri Kaymakam SARI’ ya çok teşekkür  ettiklerini sunarak , kendilerinin de zaman zaman hataya düşebildiklerini, bu detaylı sunumun çok verimli olduğunu ifade ettiler.

Yorum Gönder