‘Kaygıya Yol Açan Etkenlerle Yüzleşin’

17 Mart 2022 Perşembe 21:40
Bu haber 1190 kez okundu

Mega Medya Grubu Stüdyolarından canlı olarak yayınlanmaya başlayan Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ adlı radyo programı Mega Radyo’da canlı olarak yayınlanmaya başladı.

‘Kaygıya Yol Açan Etkenlerle Yüzleşin'

Mega Medya Grubu Stüdyolarından canlı olarak yayınlanmaya başlayan Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ adlı radyo programı Mega Radyo’da canlı olarak yayınlanmaya başladı.

Programın canlı yayın konuğu Psikolog Uğur Seküçoğlu, kaygı nedir, kaygının belirtileri ve tedavisi, kaygının hayata etkisi, kaygının şiddeti, kaygı da destek alınması gereken durumlar, kaygı ve depresyon arasındaki fark, kaygı bozukluğunun sağlığa etkileri gibi konularda önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Bedenin ve zihnin, gerçek ya da hayali, tehdit ya da tehlike algısıyla oluşan bir durumuna ‘kaygı’ olarak tanımlayan Psikolog Uğur Seküçoğlu, “Hafif kaygı, yaşamın doğal bir parçasıdır. Fakat kaygı hali çok hafif bir tedirginlik ve gerginlik duygusundan panik derecesine kadar ulaşan değişik yoğunluklarda yaşanabilir.  Kontrol dışına çıkıp bireyin hayatını aksatmaya başlatıyorsa zamanla azalmak yerine şiddetleniyorsa iyice ilerlemiş demektir. Kaygı bozukluğu belirtileri fiziksel ve psikolojik olarak kendisini gösterir. Sık karşılaşılan belirtiler gerginlik, huzursuzluk, yabancılaşma, çarpıntı, nefes darlığı, uyuşma, titreme ve halsizliktir” dedi.

Kaygı ve endişelerden kurtulma yollarından da bahseden Psikolog Uğur Seküçoğlu, “Kaygıyı yenmeyi ve hayatınızın kontrolünü tekrar ele alabilmeyi istiyorsanız kaygılarınızı kabul edin. Kendinizi nasıl hissettiğinizi, güvendiğiniz bir kişiyle veya bir doktorla paylaşabilirsiniz. Kaygı hislerinizi kabul ettiğiniz zaman, kendinizi daha iyi hissetmek için önemli bir adım atmış olursunuz. Gerçeklerle yüzleşerek, sorununuza bir isim vermiş olursunuz ve böylece bunu çözmeye yönelebilirsiniz. Kendinizi nasıl daha iyi hissedeceğinizi öğrenmek için bir kapı açarsınız. Birey, kaygıya yol açan etkenlerle yüzleşmeyi öğrenmeli, endişe ve kaygılarınızın hangi olaydan kaynaklandığı ile ilgili düşünmeli ve düşünce biçimini değiştirmelidir. Yoga, Nefes, Hipnomeditasyon tekniklerine de başvurmak gevşemenize yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Haber ve Reklam Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu programın yönetmenliğini Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yönetti.









Yorum Gönder