Kaymakam Yönden ’den Noel Bayramı Mesajı

23 Aralık 2019 Pazartesi 12:42
Bu haber 755 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Noel Bayramı münasebetiyle özel bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yönden 'den Noel Bayramı Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Noel Bayramı münasebetiyle özel bir mesaj yayınladı. Söz konusu kutlama mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

“Bayramlarımız ve bayram tadında kutladığımız özel günlerimiz, sevgi ve dostluk çerçevesinde bizleri birbirimize yakınlaştırmakta, kardeşlik ve hoşgörü ortamının artmasına vesile olmaktadır.

Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun evlatları olarak sevinçte ve hüzünde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz gibi, asil kültürümüzün bir gereği olarak önemli ve özel günlerimiz ile dini bayramlarımızı birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde idrak etmenin hazzını yaşamaktayız.

Bu manada içinde bulunduğumuz bu müstesna günler Hristiyan vatandaşlarımız için özel bir anlam ifade ettiği gibi, Noel’i karşılamanın tatlı heyecanını ve kıvancını yaşamaktadırlar.

Ayrımcılık ve ırkçılığa her türlü karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin asil değerleri doğrultusunda, farklı din, mezhep ve kültürlerin mevcudiyetini kültürel bir zenginliğimiz olarak telakki ediyoruz. Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi neticesindedir ki, bu özel coğrafya öteden beri çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskından kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olmuştur.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de birçok medeniyetin, inançların, kültürlerin merkezi konumundaki İlçemiz, buradan aldığı birikim ve güçle, barış ve istikrara katkıda bulunduğu gibi, farklı kültür ve inançlar arasında yapıcı diyalog sağlamaya yönelik çaba ve çalışmaları da aktif olarak destekleyecektir.

Bu manada köklü tarihimizden edindiğimiz birikim ve ilham ile her geçen gün ilerleyen Demokrasi bilincimiz çerçevesinde hangi dine, hangi mezhebe, hangi etnik kökene mensup olursa olsun, bütün vatandaşlarımızla el ele vererek çok daha güçlü, çok daha müreffeh, barış ve huzur dolu bir Türkiye inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile; Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip tüm vatandaşlarımızın ve Hristiyan âleminin Noel Bayramını bir kez daha tebrik ediyor; mutluluk, ve esenlikler diliyoruz.”

Yorum Gönder