Kaymakam Yönden Kadınlar Gününü Kutladı

05 Mart 2020 Perşembe 14:21
Bu haber 645 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, "8 mart dünya kadınlar günü" münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alındı.

Kaymakam Yönden Kadınlar Gününü Kutladı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, "8 mart dünya kadınlar günü" münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alındı. Söz konusu kutlama ve tebrik mesajında şunlara yer verdi;  “Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Bu manada Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve karşılıksız sevginin kaynağı olduğu şüphesizdir.

Devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, “Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve Türk Kadınına birçok Dünya devletinden önce medeni ve siyasi haklarına kavuşturarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir.

Saygıdeğer Hanımefendiler; Annelik görevi başta olmak üzere,  toplumu şekillendiren, topluma faydalı bireylerin yetişmesinde önemli bir rol üstlenen ve üretime katkıda bulunarak birçok ulvi görevleri yerine getiren kadınlarımız toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almıştır ve bu şekilde de devam edeceğine inancımız tamdır.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, nesillerin eğitiminde ve yetişmesinde sevgi ve şefkat kucağı olan, asil duyguların sahibi ve fazilet timsali kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içten dileklerimle kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”

Yorum Gönder