Kaymakam Yönden'den 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz 2021 Perşembe 13:07
Bu haber 318 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayımladı.

Kaymakam Yönden'den 15 Temmuz Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayımladı.
İskenderun Kaymakamı Yönden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında; “Milli birlik,  beraberlik,  kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma Ülkemiz ve milletimizin sahip olduğu en önemli değerlerdendir. Bu değerlerimizin ışığında, yüce devletimiz ve necip milletimizin de gayretleriyle ülkemizin kalkınma ve gelişme trendinin büyük ivme yakaladığı aşikârdır.
Her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin  kalkınma ve gelişme  trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin  ve  milletimizin  birlik,  beraberlik  ve bütünlüğüne karşı çeşitli hain saldırılara maruz kaldığı hepimizin malumudur.

Bu manada ülkemiz,15 Temmuz 2016 gününde akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik dönemini yaşamıştır.  Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan TSK içerisinde yuvalanmış hain bir grup, emir - komuta zincirinin dışına çıkmak suretiyle menfur darbe girişimi başlatmışlardır. Fethullahçı terör örgütü üyesi olduğu anlaşılan bu hain grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla ve ağır silahlarla kamu kurumlarımıza ve necip milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir.
Türk  Silahlı  Kuvvetleri'nin  emir  komuta zinciri dışında, çeşitli  sınıf ve rütbelerden,  Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grubun başlattığı bu hain darbe girişimi,sınırlı ama ellerindeki silahlarının gücünden dolayı riskli boyutta cereyan etmiştir.
Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde,  dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanlarımız ile ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları,  askerimiz, polisimiz ve aziz milletimizin de iştirakiyle milli şuur etrafında kenetlenilmiş ve bu hain örgüte karşı mertçe,  dik durarak,  tanklara ve tüfeklere karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına menfur kalkışma  milletimizin cesareti, azim ve gayretiyle  engellenmiş  olup,   devlet  ve  millet bütünleşmesiyle şanlı  tarihimize altın harflerle nakşedilecek ulvi bir zafere imza atılmıştır.

Yazıl,  görsel ve işitsel basınımızın da bu süreci idrak ederken yayınladıkları haberler marifetiyle takdire şayan bir şekilde tek vücut olmasıyla bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlendiği şüphesizdir.
Devletimize ve milletimize hizmet etmek yerine iradelerini terör örgütüne teslim eden şer çetesi mensuplarının menfur teşebbüsü; milletimizin iradesi, yüce devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin de etkin müdahalesiyle bozguna uğratılmıştır.
Bu hain darbe girişiminde necip milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’ te olduğu gibi,  üzerinde yaşadığımız coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki ciddiyetini ve kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş,   yüzyıllar öncesinde de olduğu gibi,  kutsal Anadolu topraklarını yaşam sahası olmasının da ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha vurguyla haykırmıştır.  Bu manada kadirşinas milletimiz, topraklarımıza saldıran şer çetelerine karşı 100 yıl öncesinde Çanakkale’de,  Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar'da ne şekilde cevap vermişse, 15 Temmuz'da aynı şekilde cevap vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.
Dün olduğu gibi bugün ve her daim, vatanımız ve milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç/dış terör örgütlerine karşı sosyal hukuk devleti ilkelerimizden taviz vermeksizin, kanımız son damlasına kadar amansız şekilde mücadelemizi sürdüreceğimize zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın.

Menfur darbe girişiminin haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyip, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna cansiperane  mücadele eden, bu yolda şehitlik yâda gazilik mertebesine erişen  güvenlik güçlerimiz ve kadim halkımızla hain darbe girişiminin  bozguna  uğratılmasının ardından  ülke genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında da  demokrasi  nöbetine kalarak milli  iradeye  sahip çıkan  aziz milletimizin tüm fertlerine,  tüm güvenlik güçlerimize,  kurum ve kuruluşların tüm idareci ve çalışanlarına, siyasi iradeye,  sivil toplum kuruluşlarına,  basınımızın güzide temsilcilerine,  yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Bu  duygu  ve  düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış  toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin  bedelini  can vererek ödeyen,  kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip  milletimizin  selameti  için canını feda ederek, şehadete  intikal eden aziz şehitlerimizi rahmet,  minnet  ve  tazimle anarken,  şehadete  şahitlik eden  kahraman  gazilerimizi  de  şükran ve saygıyla yâd ediyor,  muhterem  ailelerine en derin saygılarımı sunuyor, muhterem halkımızın altın  harflerle  şanlı  tarihe  nakşettiği  bu  tarihi günü en  kalbi  duygularımla tebrik ediyor, böyle bir   menfur  hadiseyi  bir  daha  devletimize  ve necip  milletimize  yaşatmaması adına  Cenab-ı Allah'a arz-ı niyaz ediyorum.
Devletimiz var olsun,  Milletine yâr olsun.  Al bayrağımız altında yurdumuz bahtiyar olsun. Yüce Devletimiz ilelebet payidar olsun...” ifadelerine yer verdi.


Yorum Gönder