Kaymakam Yönden’den Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı

25 Şubat 2020 Salı 14:01
Bu haber 536 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, ‘Üç Ayların Başlangıcı ve Regaip Kandili’ münasebetiyle özel bir mesaj kaleme aldı.

Kaymakam Yönden'den Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, ‘Üç Ayların Başlangıcı ve Regaip Kandili’ münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu kutlama ve tebrik mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

“25 Şubat 2020 Salı günü itibariyle mübarek üç ayların başlangıcını idrak edecek ve akabinde üç ayların ilk Cuma gecesi olan 27 Şubat 2020 Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece “Regaip Kandili” ni idrak edeceğiz. Regaip Kandili; dini literatürümüzde “Üç Aylar” olarak bilinen, Recep ayı ile başlayarak, Şaban ayı ile devam eden ve rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk Cuma gecesidir.

Üç ayların manevi iklimine erişildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandil’inde Cenab-ı Hak'ka canı gönülden yöneliş ve yakarışın, günahlarımızdan arınmanın ve nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız.

İlahi rahmete fazlaca mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu manada olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, hak ve hukuka riayetin, sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve kardeşlik çerçevesinde yaşamanın, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemler ile donatma irademizi yeniler ve bu vesileyle yüce Allah'a, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz.

Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle; Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının pekişmesine, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağının güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İslam aleminin ‘Regaip Kandili’ ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu müstesna günlerin de vesilesiyle tüm insanlığın birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve huzur ortamına katkıda bulunmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Gönder