Meclis Üyesi Şimşek’ten ‘Stadıma Dokunma’ Kampanyasına Destek!

05 Kasım 2021 Cuma 16:09
Bu haber 792 kez okundu

İskenderun Belediyesinin Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Meclis Üyesi Bülent Şimşek, yıkılacak olan eski stat ve üniversite kampus alanı içine inşa edilecek yeni stat yapımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meclis Üyesi Şimşek'ten ‘Stadıma Dokunma' Kampanyasına Destek!

İskenderun Belediyesinin Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Meclis Üyesi Bülent Şimşek, yıkılacak olan eski stat ve üniversite kampus alanı içine inşa edilecek yeni stat yapımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun kent halkı için büyük önem taşıdığını ifade eden Şimşek, yeni stadyumun da aynı bölgeye yapılmasının daha doğru olacağını, kent halkının talebinin de bu yönde olduğunu kaydetti.

Özellikle son günlerde sosyal medyada yapılan ‘Stadıma Dokunma’ paylaşımlarına dikkat çeken Meclis Üyesi Şimşek, yeni yapılacak stadın hem yerinin uygun olmadığını düşündüklerini hem de maliyetinin çok fazla olduğunu savundu.

Yapılacak yeni stat projesinin maliyetinin çok fazla olduğunun altını ısrarla çizen Şimşek; “Son zamanlarda sosyal medyada, kampanyaya dönen ‘Stadıma Dokunma’ konusuyla ilgili açıklama gerekliliği hissettim.

Belediye Meclisinde, 2022 yılı bütçesine şerh düşmemim bir nedeni;  Fen İşleri Müdürlüğünün Bütçe Cetvelinde bulunan taahhüt cetvelinde yer alan 55.000.000,00 TL’lik stadyum yapılma işi idi. Bu işin tamamlanması halinde harcanacak bedelin 100.000.000,00 TL’yi aşabileceğini bizzat Belediye Başkanı kendisi telaffuz etmiştir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisinin meclis üyeleri olarak İskenderun’umuza ve İskenderunluların yararına yapılacak iyi ve güzel hizmetler için idarenin yanında olacağımızı her zaman ifade etmiştik. Yalnız, yeni stat yapımı için, işin maliyeti, yapılacak yeri ve mevcut stadımız yerine yapılacak projede sıkıntılar var. Öncelikle yeni stadın maliyeti oldukça büyük ve yapılacak alan ise üniversite kampüs alanının içerisinde. Yani bu projenin eğitim alanını daraltacağını düşünüyorum.

Eski stadımızın yerine düşünülen proje ise ‘Millet Bahçesi’ yapılması işi. İskenderun’umuzdaki Millet Bahçesi’nin mevcut stadımıza uzaklığı 1 km bile değil. Doğal millet parkı olan sahile yakınlığı da 500 metre! Dolayısıyla stadımızın yıkılıp yerine millet parkı yapılması gereksizdir. Millet parkı yapılacaksa ihtiyaç olan mahallelere yapılması daha doğru olacaktır.

Şunu ifade etmek istiyorum; mevcut stadımız, İskenderunspor için büyük bir ruha ve İskenderunlular için önemli bir yere sahiptir. Nice şampiyonluklar yaşanmış ve sporla uğraşan her İskenderunlunun mevcut statta bir mazisi vardır. Yeni stat için harcanacak bütçenin yüzde 10’u veya 20’siyle mevcut stadımız onarılabilir. Kalan bütçe de İskenderun’a yapılacak yeni hizmetlere aktarılabilir” şeklinde görüşlerini paylaştı.



Yorum Gönder