Mega Radyo’da ‘Gastronomi’ Konuşuldu

19 Mart 2022 Cumartesi 16:40
Bu haber 1445 kez okundu

Mega Medya Grubu Stüdyolarından canlı olarak yayınlanan Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ adlı radyo programının bu haftaki konuğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uzmanı & Blogger Zeynep Soylu oldu.

Mega Radyo'da ‘Gastronomi' Konuşuldu

Halk Eğitim Merkezi’nde Eğitmen Şef olarak da gören yapan Zeynep Soylu Gastronomi hakkında bilgiler vererek, “Gastronomi; iyi yemek düşkünlüğü, yemekten anlama, yemek bilimi ve iyi yemek sanatı anlamına gelmektedir. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, üretimi ve servisinin uygulanması ve çalışılmasıyla ilgilidir gastronomi… Hatay’ımız 7500 yıllık tarihi birikimiyle tam bir gastronomi şehridir. Bu coğrafyada yemek, insanların besin ihtiyacını gidermesi anlamına gelmez. Yemek; birliktir, mutluluktur, uzun sohbetlerin gerçekleştirildiği kalabalık sofralardır. Hoşgörü diyarı Hatay, tüm yemeklerine kattığı bu özelliğinden dolayı yöresel lezzet diyarı olarak hem damaklarda hem de gönüllerde yer edinmiştir” dedi.

Hatay’ın mutfak zenginliğinde baharatın büyük payının olduğunu belirten Eğitmen Şef Zeynep Soylu, “Bizim kültürümüzde çoğu yemek tarifinde baharat kullanımı vardır. Hangi baharatın ne kadar kullanılacağı çok önemlidir. Hangi yemeklere hangi baharatların yakıştırıldığı konusunda da Hatay çok başarılıdır. Zaten Hatay’daki yemek kültürünün gelişmesinin nedeni de budur. Baharat yemeklerin tamamlayıcısıdır” ifadelerine yer verdi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet adresi üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Haber ve Reklam Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu programın yönetmenliğini Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yönetti.





Yorum Gönder