Milli Birlik ve Beraberliğimizi Kimse Bozamayacak!

22 Temmuz 2016 Cuma 18:42
Bu haber 1263 kez okundu

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 15 Temmuz akşamı yaşanan sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin yakın tarihinde defalarca askeri darbe ve girişim tecrübesini yaşadığını ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, “Türk Milleti her defasında darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz, İstikbal ve İstiklal’den kopuş demektir. Ancak her sorunun çözüm yolu demokrasidir” dedi.

Milli Birlik ve Beraberliğimizi Kimse Bozamayacak!
‘Her Sorunun Çözüm Yolu Demokrasidir’

Başkanı Toksoy açıklamasının devamında, “Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye Milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.

Halkın sokağa daveti, Türk Askeriyle Muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır.

Yürürlükteki anayasanın 2. Maddesinde ifade edildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik ve Sosyal bir hukuk devletidir.

Türk Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.

Milli ve üniter devlet yapımızın temelleri 1923’de atılmıştır.

Egemenlik, kayıtsız şartsız millete aittir.

Milletini ve vatanını canından aziz bilen, yasa ve ahlak dışı her karanlık örgütlenmeye sırtını dönmüş bir Türk milliyetçisi olarak yalnızca tarihe not düşüyor, demokratik ve milli sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

Yıllarca davacı olmadık, için için ağladık, ama ne yapalım, devlete ne söyleyelim dedik, işimize baktık.

Çile çektik, belli etmedik.

Ve dedik ki;

Yürümezsek Hak yolda,

Erimezsek Hak yolda,

Çürümezsek Hak yolda, gök girsin, kızıl çıksın.

Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülmeyecektir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türk Milleti bu badireyi atlatacaktır.

Milli Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Yıllardır Büyük Türk Milleti’ne kutsaliyetlerimize ihaneti ve kumpası meslek olarak edinmiş bütün terör örgütlerini çok iyi bilmek gerekir.(PKK, PYD, İŞİD vb bölücü vb.)

Aziz ve Büyük Türk Milletinin Necip Milletimizin ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve cesaret dolayısıyla siyasi partilerimizim bütün süreç boyunca devam ettirdiği dayanışma, birlik ve beraberlik basiret sabır ve vakur bir duruş şanlı tarihimizin mümtaz sayfaları arasında yerini almıştır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadelede İlk Kurşun’u atan Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarını, ilk Kuva-i Milli güçlerini oluşturan Kara Hasan Paşa’yı ve silah arkadaşlarını bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla dualarımızla yad ediyoruz. “Egemenlik Kayıtsız Şartız Milletindir” ilkesinden hareketle: 

Aziz Ve Kahraman Şehitlerimize Gazilerimize Büyük Türk Milletine Aziz Ve Necip Bütün Türk Milleti adına İnsiyatif ve sorumluluk almış her Türk evladına şükranlarımı sunuyorum. Kim, Devletimiz ve Büyük Türk milleti üzerinde pis emeller ve oyunlar oynuyor ise 

Cenab-ı Allah onları helak etsin Allah devletimize milletimize birlik ve beraberliğimize zeval vermesin. Hiç kimsenin şüphesi olamasın ki Büyük Türk Milleti bu badireyi atlatacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene dedi.

Yorum Gönder