Müsiad Şehit ve Gazi Ailelerini İftarda Ağırladı

27 Haziran 2016 Pazartesi 11:17
Bu haber 1099 kez okundu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi’nin şehit ve gazi aileleri için düzenlediği 9. Geleneksel iftar yemeğinde birlik ve beraberlik rüzgarı esti. MÜSİAD Hatay Şubesi, şehit ve gazi ailelerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda protokol mensuplarıyla beraber iftarda ağırladı.

Müsiad Şehit ve Gazi Ailelerini İftarda Ağırladı
MÜSİAD Hatay Şubesi 9. Geleneksel iftar yemeğinde, şehit ve gazi ailelerimizi ağırladı. 23 Haziran 2016 tarihinde Bitlis’te bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırıda hayatını kaybederek şehit olan Hataylı J. Uzman Onb. Mehmet Aşkar ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar tarafından şehitlerimiz için dua edildi ve okunan ezanla birlikte hep beraber oruçlar açıldı. 

Huzur Veren İftar! 

Yelken Kulübünde verilen iftar yemeğine; Hatay Valisi Ercan Topaca, KKTC Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sunat Atun, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Genel Merkez Yönetimi, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, 121. Jandarma Er Eğitim ve Alay Komutanı J.Kur.Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, HATİAB Başkanı İbrahim Güder, Tosyalı Holding Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve yoğun davetli topluluğu katıldı. Geniş katılımla gerçekleşen iftar yemeği şehitlerimizin ruhu için okunan Mevlid-i Şerif ile başladı.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçen iftar yemeğinde ezanın okunmasıyla birlikte dualar edildi, iftar açıldı. 

Müslüman Kardeşlerimizin Acıları Son Bulsun

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Ramazan ayının dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı kuvvetlendiren bir ‘Rahmet ve Bağışlanma’, nefsimizi terbiye ettiğimiz bu günlerin aynı zamanda tüm islam alemi içinde önemli bir sınav olarak yaşandığını belirtti. Dinimizin ihtirastan, kinden, hırstan uzak durmamızı emrettiğini kaydeden Başkan Tosyalı, “Maalesef günümüzde ömertliğin, şefkatın, merhametin ete kemiğe büründüğü bu ayda, dünyanın farklı yerlerinde ve bölgemizde , yüzbinlerce müslüman gözyaşı ve acı içerisindedir. Yüce Allah’tan dileriz ki; Müslüman kardeşlerimizin acıları bir an önce son bulsun. İftar sofralarında inşa edilen manevi köprülerle kalplerimize huzur doluyor, bakışlarımıza umut yerleşiyor. Veren elle alan eli buluşturmak herşeyden önce inancımızı bir gereğidir” dedi.

Gururlu Bakışlar Bize Güç Veriyor

Terör olaylarına da değinen MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, “Ülkemiz yıllardır terörle mücadele ediyor, on binlerce şehit verdik. Ramazan ayında da terör saldırıları durmadı. Hatay olarak, bir buçuk yıllık nişanlısını, tüm sevdiklerini, ülkesi için geride bırakan Mehmet Aşkar gibi nice şehitler verdik. Burada o şehitlerimizin yakınları da var. Onların her zamanki gibi gururlu bakışları, göstertikleri sabır bizlere güç vermektedir. Bilinmelidir ki, şehitler hepimizin şehididir, onlar bizim de çocuklarımızdı. Yüce rabbim tüm şehitlerimize cennetinde yüce mertebeleri rasip etsin” dedi. 

Allah’ın Nimeti Herkese Yeter

Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Nail Olpak, iftar yemeğinde şehit ve gazi ailelerimiz ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Olpak, Dünya mazlumlarının ne zaman zulümle karşı karşıya kalsa yüzünü Türkiye’ye çevirdiklerini ifade etti. Olpak, “Komşumuz Suriye’deki iç savaş nedeniyle 3 milyon göçmen Türkiye’de yaşıyor. Bugün insanlık büyük bir dramla karşı karşıyadır. İnsanın manasının yok sayıldığı ve adeta bedeninden ibadet sayıldığı, doğmasının tesadüf, yaşamanının bir çatışma, ölmesinin son kabul edildiği bir var oluş anlayışıyla dünyamızın geldiği yer ortadadır. Dünyanın bir ucunda fiyatlar düşmesin diye gıdaları denize döküyoruz, dünyanın diğer ucunda bir lokma yiyecek bulamayan insanlar ölmeye devam ediyor. Bu topraklar rahman ve rahim olan Allah tarafından her nimetten herkese yetecek kadar bulunduğu Allah’ın arzının geniş, lütfunun bol olduğu topraklardır” dedi. 

Birbirimize Daha Çok Sahip Çıkmalıyız

Hatay Valisi Ercan Topaca ise, konuşmasında Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü, güçlü ve azimli bir ülke olduğunu dile getirdi. Ülkemizde 10 milyar dolar civarında Suriyeliler yardım yapmamıza rağmen Avrupa’da en çok büyüyen ülke konumuna geldiğimizi hatırlatan Vali Topaca, “Bunları hep düşündüğümüz zaman inancımızın, kültürümüzün kıymetini daha iyi bilip, birbirimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Düzenlenen iftar yemeğinde son olarak konuşan KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ise, Türkiye’nin 22 yılda bire yüz 85 büyüyen bir devlet olduğunun altını çizerek “Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri haline gelen bir devlet vardır. Avrupa Birliği’nin üç ekonomisinden biri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yüzyılın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye büyümeye ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir” dedi. Şehit ateşinin Kıbrıs’ı da yaktığını vurgulayan Bakan Atun, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diledi. Konuşmaların ardından protokol mensupları şehit ve gazi aileleriyle sohbet ederek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yorum Gönder