‘Önce İnsan Diyerek’ Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz’

05 Ocak 2023 Perşembe 15:19
Bu haber 379 kez okundu

Mega Radyo’da ‘Sosyal Hizmet Saati’ programına Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı konuk oldu.

‘Önce İnsan Diyerek' Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz'

Mega Radyo’da ‘Sosyal Hizmet Saati’ programına Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı konuk oldu.

Sosyal Hizmet Merkezi İskenderun İlçe Müdürü Yılmaz Balaman’ın projesi olarak İskenderun Mega Radyo’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi alanına giren konuları, daha fazla vatandaşa ulaştırmak ve daha çok vatandaşı bilgilendirmek için ‘Sosyal Hizmet Saati’ radyo programı ilk programını gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi İskenderun ilçe Müdürlüğünde Psikolog olarak görev yapan Metin Karaahmetli’nin sunumunu yaptığı ‘Sosyal Hizmet Saati’ programının ilk konuğu olan Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, 928 personel ve güçlü kadroyla Hatay’da vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.

Koruyucu aile hizmet modelinin ülkemizde son yıllarda sosyal hizmetler olarak ürettiği en önemli hizmet modellerinden biri olduğunu belirten Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, “Bu hizmetle ilgili ilimizde 210 ailemiz, 288 çocuğumuz ve Kurum bakımında şuan 250’ye yakın çocuğumuz var. Bu çocuklara 25-65 yaş aralığındaki orta sınıf aile düzeyinde olan tüm dinleyicilerimizi koruyucu aile olarak bekliyoruz. Biz artık sosyal düzeyi yüksek olan bir devlet olarak, vatandaşın ihtiyacını yerinde, evinde, kendisiyle bizzat görüşerek hizmet üretme modelini uygulamaya çalışıyoruz. Amacımız ve hedefimiz ilimizde yaşayan yaklaşık 1.7 milyon vatandaşımızın tamamıyla evinde görüşüp sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit etmek” diye konuştu.

Kurum faaliyetlerinden bahseden Sandıkçı, “Engelli evde bakım, sosyal ekonomik destek, doğum yardımı, ücretsiz seyahat kartı, Koruyucu aile, özel kreş ve gündüz bakım evleri, aile danışma merkezleri, çocuk kuruluşları, huzur evi, engelsiz yaşam merkezleri, kadın konuk evi, şiddet önleme ve izleme merkezleri, yaşlılara yönelik Gündüzlü bakım evleri ve Aktif Yaşam Merkezleri ile çok geniş bir yelpazete verilen hizmetleri ve hizmetler hakkındaki detaylı bilgileri Radyo Mega 97.7 Frekansı ve eş zamanlı olarak Facebook megamedya adresinden canlı yayınlanan ‘Sosyal Hizmet Saati' programında dinleyicilerle paylaştı.

Sandıkçı, kendilerine bu imkânı sağlayan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Mega Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun’a teşekkür etti.

Mega Medya stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Sosyal Hizmet Saati’ programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden de canlı yayınlanırken, program her hafta Çarşamba günü saat 15.15’te dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Vatandaşların bilgilendirildiği “Sosyal Hizmet Saati” radyo programının yönetmenliğini Mustafa Mert, Şirvan Selçuk ve Ali Kemal Zerenli yaptı.

















Yorum Gönder