Şehitlerimiz Anısına İftar Programı Düzenlendi

04 Temmuz 2016 Pazartesi 13:28
Bu haber 1182 kez okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, şehitlerimiz Mehmet Şenol Çiftçi ve Cuma Bilek’in anısına İlimiz Antakya İlçesine bağlı Açıkdere Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programına Vali Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Şehitlerimiz Anısına İftar Programı Düzenlendi
Antakya Belediyesi Mehteran Takımı’nın coşkulu konseri ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile devam etti.

Daha sonra mahalle halkına hitaben bir konuşma yapan Vali Topaca, kısa bir süre önce kaybettiğimiz Açıkdere Mahellesi şehitleri Mehmet Şenol Çiftçi, kızı Mevlüde İrem Çiftçi ve Cuma Bilek başta olmak üzere bütün şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti. Vali Topaca, ‘’Ülkemiz çok önemli bir coğrafyada yer almaktadır. Bulunduğu konum itibariyle her zaman saldırıların odak noktası olmuştur. Ama şundan eminiz ki bu milletin gözünü kırpmadan şehit olmayı isteyecek Mehmet Şenol Çiftçileri var, Cuma Bilekleri var, Alileri var, Hasanları var… Millet olarak verdiğimiz bu mücadelede muzaffer olarak çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah memleketimizin geleceği daha da aydınlık olacaktır.’’ dedi.

Ramazan-ı Şerif’in bereket, hoşgörü, sevgi ve saygı ile dolu iftar sofralarıyla çok çabuk geçtiğini dile getiren Vali Topaca,  ‘’Bu güzel iftar sofrasının düzenlenmesine vesile olan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir programın yapılacağını söyleyince hem şehitlerimizin hatırasını yâd etmek hem de sizlerle bir arada olmak için can-ı gönülden burada bulunmak istedim. Temennimiz bu sofradaki güzelliklerin, Ramazan-ı Şerif’te eriştiğimiz bu manevi atmosferin bir yıl boyunca aynen devam etmesidir. Birbirimize hoşgörülü olmamız, birbirimizi sevmemiz ve kardeş olduğumuzu asla unutmamız dinimizin de bir gereğidir.  Ramazan-ı Şerif bu yüce duyguların bizim nefislerimize ve bedenlerimize en güzel şekilde hissettirildiği aydır.’’ dedi.

Kısa bir süre sonra Ramazan Bayramı’nın idrak edileceğini belirten Sayın Topaca, herkesin Ramazan Bayramı’nı can-ı gönülden tebrik ettiğini, bayramın ülkemize ve milletimize barış, huzur, kardeşlik ve refah getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ise ‘’Yakın bir zamanda milli ve manevi değerlerimiz için, vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden değerli iki şehidimiz anısına bu iftar sofrasında bulunmaktayız. Bizler inançlı insanlarız ve peygamberlerden sonra en ulvi makamlardan birinin şehitlik makamı olduğunu biliyoruz. Her iki kardeşimize ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabr-ı cemil ihsan ediyorum. Her iki aile bizim de ailemizdir. Devletimiz her zaman onların yanında olacaktır. Onlar göz bebeği evlatlarını vatan uğruna şehit verdiler ancak on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca evlat kazandılar.’’ dedi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise şehitlerimizin anısına düzenlenmiş olan iftar programına değerli katılımlarından dolayı tüm Açıkdere Mahallesi halkına teşekkür ettiğini belirterek tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diledi.

İftar programı, Antakya Belediyesi Tasavvuf Musikisi Ekibi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisinin ardından sona erdi.

Yorum Gönder