Simya Eğitimcilerinden LGS Öncesi Önemli Tavsiyeler

19 Haziran 2020 Cuma 16:15
Bu haber 1353 kez okundu

Simya Eğitim Kurumları İcra Kurulu başkanı Selim Baysal, Mega Radyo’da yayınlanan, ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ söyleşi programının canlı yayın konuğu oldu. Simya Ortaokul yayın yazar kadrosunun da video konferans ile konuk olduğu programda Yeni nesil Eğitime ve LGS'ye dair önemli konular konuşuldu.

Simya Eğitimcilerinden LGS Öncesi Önemli Tavsiyeler
Simya Eğitim Kurumları İcra Kurulu başkanı Selim Baysal, Mega Radyo’da yayınlanan, ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ söyleşi programının canlı yayın konuğu oldu. Simya Ortaokul yayın yazar kadrosunun da video konferans ile konuk olduğu programda Yeni nesil Eğitime ve LGS'ye dair önemli konular konuşuldu.

Hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için Simya Eğitim Kurumları öğretmenlerinden; İngilizce öğretmeni Ömer Güllü, Rehber Öğretmen Adnan Ateş, Türkçe Öğretmeni Meltem Funda Bir, Rehber Öğretmen Selva Tümkaya, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sidret Deniz Özkan, Matematik Öğretmeni Ece Ebru Bulut, Matematik Öğretmeni İbrahim Tüfekçi, Fen Bilimleri Öğretmeni Havva Kırmızı ve Türkçe Öğretmeni Esra Çift öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Yılın eğitim markasıyla İskenderun’un gurur kaynağı olan Simya Eğitim Kurumları’nın İcra Kurulu başkanı, başarılı Eğitim uzmanı Selim Baysal, önceliklerinin her zaman öğrencinin sağlığı olduğunu ifade ederek, “Doğanın içinde, 50 m2 derslikler, 20 bin m2 okul bahçesi ve etkinlik alanı, gürültüden, trafikten ve hava kirliliğinden uzakta, hibrit eğitim sistemiyle öğrencilerimizin sağlıklı eğitimi için daha çok çalışıyoruz” dedi. Baysal;“Okulumuzda sosyal mesafe dizaynlı derslikler, dezenfeksiyon tüneli, dezenfektan istasyonu, sosyal mesafe çemberli dış alan, antibakteriyel okul formaları, girişte termal kamera/ateş ölçer ve kantinde SimCard ile temassız alışveriş imkânı sağlamaktayız” diyerek her zaman önceliklerinin sağlık olduğunu vurguladı.

Simya Eğitim Kurumları yazar kadrosu öğretmenlerinin de katıldığı canlı yayındaLGS’de son viraja girilirken, sınava dair sorulara cevap arayan öğrencilere, sınavda başarılı olma konusunda önemli tavsiye ve taktikler verildi.

20 Haziran Cumartesi günü 1.6 milyon öğrencinin katılacağıLGS öncesi önerilerde bulunan Simya Eğitim Kurumları öğretmenleri, “Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Heyecanlanmadan şimdi artık zihninde kullanılmaya hazır şekilde bekleyen bilgileri kullanma zamanı. Kendine inan! Bugüne kadar çalıştın, emek verdin. Unutma, hiçbir emek boşa gitmez. Sınav senden daha güçlü değil. Artık son günler uyku düzenine dikkat et. Her akşam ertesi gün sınava girecekmiş gibi erken yat, her sabah o gün sınava girecekmiş gibi erken uyan. Doğru beslen! Biliyorum, küçük çocuk değilsin ama yine de ne yiyip içtiğine dikkat et. Bugünlerde daha çok annenin yaptığı ev yemeklerini tercih et. Kazanabilirsin, olumsuz düşüncelerden uzak dur. Unutma, sağlığın her şeyden daha önemli. Bu sınav senin değerini değil, sahip olduğun bilgileri ölçecek. Sen her halinle değerlisin zaten. Zamanı etkili kullan! Sınava girerken olumlu düşün. Varsa zihnindeki tüm negatif düşünceleri okulun kapısında bırak ve sınav salonuna öyle gir. Sorulardan korkma! Yeni nesil sorular uzun olduklarından içinde çözümüne yönelik daha çok bilgi barındırır. Sorularla kavga etme! Sınav esnasında yapamadığın soruyla zaman kaybetme. Diğer soruya geç. Turlama tekniğiyle o soruya tekrar dönme şansın olacaktır. Göreceli düşünme! Soruya kişisel yorumunu katma. Sadece senden isteneni bul. Şansa bırakma! Emin olmadığın soruyu işaretleme. Unutma, üç yanlış bir doğruyu götürüyor. Kodlamayı doğru yap!” diye konuştular.

Simya Eğitim Kurumları İcra Kurulu başkanı Selim Baysal son olarak öğrencilerin kendi okullarında sınava gireceklerini hatırlatarak tüm öğrencilere başarılar diledi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan, oldukça yüksek oranda ilgi gören ‘Semir Yazıcı ile Panaroma’ programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden, ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Yorum Gönder