Sivil Havacılık Etkinliklerinde İSTE Ayrıcalığı

09 Aralık 2019 Pazartesi 18:11
Bu haber 596 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi, 7 Aralık Sivil Havacılık Gününde unutulmayacak bir etkinliğe imza attı.

Sivil Havacılık Etkinliklerinde İSTE Ayrıcalığı
İskenderun Teknik Üniversitesi, 7 Aralık Sivil Havacılık Gününde unutulmayacak bir etkinliğe imza attı. Etkinliklere giriş bedeli olarak kedi köpek mamasının alınmasıyla sokak hayvanlarına destek olunması üniversitenin sosyal sorumluluk duyarlılığını ortaya koydu.

7 Aralık’ta İSTE merkez kampüsünde saat 13.00’da başlayan etkinlikler gece saatlerine kadar devam etti. Gün boyu yapılan konferanslarla başlayan şenlik; uçurtma gösterisi, çocuklar için balon şenliği ve maket uçak yapımı, yamaç paraşütü, uçuş simülasyon, engelsiz derneği türkü gösterisi, karaoke yarışması, keman gösterisi, dans ve dj performansı, işaret dili gösterisi, ve konserlerle devam etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından ev sahipliği yapılan etkinliklere, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, öğrenci ve öğretim elemanları ile vatandaşlar katılırken, Millet Vekili Abdulkadir Özel, Ak Parti İlçe Başkanı Abdulkerim Güven de gün içinde üniversiteyi ziyaret etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, havacılık sektörünün gelecekte de parlamaya devam edeceğini belirtti ve etkinliğe gelen konuşmacılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konferans sonrasında İSTE Rektör Yardımcı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Satılan her üründen şehit ve gazi ailelerine yardım sağlamak üzere Kartal Vakfına destek olan SOLOTÜRK tırı ise gün içinde üniversite alanında satış yaptı. Günün son etkinliği olarak; İroni, Yirmi Yedi gruplarının ve Yiğit Taşçılar’ın konserleri öğrenciler tarafından büyük beğeni toplayarak, eğlenmelerini sağladı.

Yorum Gönder