Türkiye Rekoru ‘KAN’larında Var

02 Mayıs 2019 Perşembe 16:06
Bu haber 552 kez okundu

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu kan bağışı kampanyasında yine Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Rekoru ‘KAN'larında Var
  İskenderun Namık Kemal Ortaokulu kan bağışı kampanyasında yine Türkiye rekoru kırdı.

Türk Kızılay İskenderun Şubesi ile birlikte okul bahçesinde ‘Kahraman olmak kanında var’ kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu olarak gelenekselleşen ve her sene Kızılay ile ortak yapılan çalışmayla bu yıl 5’incisi düzenlenen kan bağışı kampanyasına okul öğretmenleri, öğrenci velileri ve davetliler kan bağışında bulunarak destek oldu.

‘Kahraman olmak kanında var’ kan bağışı kampanyasına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Şube Müdürü Önder Sarı, Türk Telekom İskenderun Müdürü Metin Kördemir, Kızılay Antakya Şube Başkanı Ş. Kudret Özbakış, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Mega Medya Gurubu Genel Genel Müdürü Semir Yazıcı, Okul Müdürleri, Hatay Kan Merkezi yetkilileri, basın mensupları, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Yapılan kan bağışıyla yaklaşık 420 ünite kan toplandığını belirten Namık Kemal Ortaokulu Okul Müdürü Ali Koç, ilkokul ve ortaokullar olarak bu anlamda Türkiye rekoru kırıldığını söyledi.

Türk Kızılay İskenderun Şubesiyle gelenekselleşen kampanya ile bu yıl 5’incisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Okul Müdürü Ali Koç, “Okul müdürleri, öğretmenleri ve okul aile birliği ile ortak proje kapsamında okul bahçesinde kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu kampanya ile ileride öğrencilerimize bu vazifenin önemini uygulamalı olarak göstermenin yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacına da bir nebze de olsa destek olmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Kahraman olmak kanında var’ bilinciyle duyarlı davranan kan bağışı yapan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kan bağışı kampanyasına katılan ve bağışta bulunan İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ise, “Her yıl gelenek hale getirilen kan bağışı kampanyasının ortak paydaşlarından olan Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç ve Kızılay İskenderun Şubesine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizde de bu kan bağışı kampanyası bir farkındalık olarak ileride kendilerine birer örnek teşkil edecek. Velilerimizin katılımı da bu manada çok önemli” diye konuştu.

‘Kahraman olmak kanında var’ kan bağışı kapmayası ile Türkiye’de bir örnek teşkil eden Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu’nu tebrik eden İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden,  daha önceki yıllarda da olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye rekoru kırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kaymakam Yönden, bu manada okul müdürlerine, öğretmenlerine, okul aile birliğine, velilere ve Kızılay personelleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yoğun katılımla Türkiye rekoru kırılan ‘Kahraman olmak kanında var’ kan bağışı kampanyasında Kızılay tarafından katılımcılara ve velilere 2 bin kavurma ikramında bulunuldu.

 

Yorum Gönder