‘Yanartaşlar’a Çevre Düzenlemesi

24 Haziran 2020 Çarşamba 14:54
Bu haber 1520 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kurtbağı Mahallesinde bulunan ‘Yanartaşlar ’la ilgili yapılacak turizm çalışmaları için Yanartaşlar alanında incelemelerde bulundu.

‘Yanartaşlar'a Çevre Düzenlemesi
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kurtbağı Mahallesinde bulunan ‘Yanartaşlar ’la ilgili yapılacak turizm çalışmaları için Yanartaşlar alanında incelemelerde bulundu.

Arsuz Belediyesi, ilçede turizmin daha da gelişmesi adına tarihi yerlerin ve doğa güzelliklerinin alanlarında çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Başkan Yardımcısı Sami Üstün, Kurtbağı Mahalle Muhtarı İhsan Kızıldağ, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve Üyeleri ile birlikte Yanartaşlar alanında gerçekleştirilecek turizm çalışmaları ile ilgili alanda incelemelerde bulundu.

Yanartaşları görmek için gelenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Başkan Güven, “ Burası asırlardır yanan bir taş olarak rivayet edilir. Kime sorarsanız burayı bu şekilde bilir. Ben ilk defa 7 yaşındayken gelip gördüm. Ben o zamandan beri, buranın yaz kış yandığını biliyorum.  Bu Yanartaşlar Türkiye’nin en büyük çapta yanan taşlarından biridir. Türkiye’de birçok yerde vardır ancak burada daha geniş yandığı ifade edilir. Yanartaşlar çok fazla tanınıp bilinmiyor. Onun için bizim bütün uğraşımız burayı tanıtmak. Arsuz’un Kurtbağı mahallesinde ortalama 600 metre yüksekliktedir. Burada daha önce yapılan çalışmalarda Yanartaşların daha çok kaya gazından yandığı söylenir. Görülmesi gereken doğa harikası yerlerden bir tanesidir. Biraz hizmet bakımından geri kalmış ama biz belediye olarak, buraya ulaşılabilirliği daha kolay kılmak için uğraşıyoruz. Çevre düzlemesi yapıyoruz. Bu sene normal şartlarda bitecek, küçük çapta tesisler olacaktı. Ama Covid 19 nedeniyle maalesef gelecek seneye ertelenmiş gibi görünüyor. Görmek isteyenler rahat bir şekilde gelip görebilirler,” dedi.

Amanosların yücesinde yanan ateşin Roma döneminden kaldığı ifade edilir. Çevrede Genç Roma dönemine ait mezar ve maden ocakları bulunmaktadır. Burada yanan ateşin kayalardan çıkan kaya gazının tutuşması sonucu oluştuğu söylenir.

Yorum Gönder