Yaralı Caretta Caretta Kıyıya Vurdu

06 Eylül 2019 Cuma 11:19
Bu haber 582 kez okundu

Arsuz’da karaya vuran ve yaklaşık 80 yaşında olduğu değerlendirilen caretta carettanın kafasına çekiçle vurulduğu tespit edildi.

Yaralı Caretta Caretta Kıyıya Vurdu
Arsuz’da karaya vuran ve yaklaşık 80 yaşında olduğu değerlendirilen caretta  carettanın kafasına çekiçle vurulduğu tespit edildi.

Karaağaç Halk Plajı’nda yüzen vatandaşlar, fark ettikleri yaralı caretta  carettayı plaj görevlilerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine plaja gelen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi görevlileri, Arsuz Belediyesi Hayvan Bakım Birimi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ilk incelemede de caretta carettanın darbe sonucu kafatasında kırılma olduğunu belirleyerek, tedavi edilmek üzere götürüldü.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, yaptıkları inceleme sonucunda caretta carettanın kafasına darbe aldığını tespit ettiklerini belirterek, ‘Muhtemelen çekiç darbesi. Balıkçılar, ağları çektiği zaman korktuğundan ya da ağdaki balıkları yediği için çekiçle vuruyorlar. Büyüklüğüne baktığımız zaman yaklaşık 80 yaşında olduğunu görüyoruz. Yediği darbeden dolayı zor bir durumda’ dedi.

Yorum Gönder