Yeni HGC Başkanı Temizyürek!

09 Aralık 2019 Pazartesi 16:21
Bu haber 632 kez okundu

Geçtiğimiz hafta sonu 4. Genel kurul toplantısını gerçekleştiren Y. Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC), yeni dönem başkan ve yönetimini seçti.

Yeni HGC Başkanı Temizyürek!
Geçtiğimiz hafta sonu 4. Genel kurul toplantısını gerçekleştiren Y. Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC), yeni dönem başkan ve yönetimini seçti. Buna göre HGC’nin yeni başkanı, Temizyürek Medya Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Abdullah Temizyürek oldu.

İki ayrı listeyle gidilen seçimde Abdullah Temizyürek ile Bostan Yılmaz´ın listeleri yarışırken, 180 üyeden 159´unun kullandığı oyun 92´sini alan Temizyürek´in listesi yönetime seçildi. Yönetim kurulunun kendi arasında yapacağı görev dağılımı sonrası Temizyürek´in dernek başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz üç dönem boyunca HGC başkanı olan Ahmet Yetişen, Cemiyetin tüzüğü gereği 4. kez aday olamadı. Tam bir demokrasi şöleni ortamında gerçekleşen seçimin sonunda 92 oy alan Abdullah Temizyürek ve listesine karşın diğer aday Bostan Yılmaz´ın listesi ise 67 oyda kaldı.

Antakya´daki HGC binasında yapılan genel kurul sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Temizyürek, üç yıllık yeni dönem için başkan seçildiğini ifade ederek; " Yeni Projelerimizi hayata geçirmek ve gazeteciliği yüceltmek için gayret edeceğim. Birlikte güzel işler başaracağız. Camiamıza yakışır şekilde, Demokrasi şöleni ortamında gerçekleşen bu seçimin kaybedeni yoktur. Tüm gazeteci arkadaşlarımız kazanmıştır.  Katılım sağlayan ve Emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Yapılan olağan genel kurulda Y. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdullah Temizyürek, Nihat Mazmanoğlu, Mithat Kalaycıoğlu, Talip Köleoğlu, Metin Dingil, Heysem Yolcu, Sabriye Sönmez, İlyas Bayraktar ve Hasan Özdemir.

Seçimlerin sonucunda Cemiyetin denetleme kurulu üyeliklerine Murat Mutlu, Mustafa Özkoca ve Rüzgâr Seren Dağdelen seçilirken, disiplin kurulu üyelikleri de Şerif Şaşmaz, İzziddin Nazlı ve Cem Pehlivan´dan oluştu. HGC’nin onur kurulu üyeliklerine ise Mehmet Şaşmaz, Tevfik Fazlı Doğan ve Sinan Seyfittinoğlu getirildi.

Mega Medya Grubu olarak yeni seçilen Başkan Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyeleri meslektaşlarımızı kutlar, başarılar dileriz.

Yorum Gönder