Medeniyetler Korosu Dinleyenleri Mest Etti!

24 Eylül 2016 Cumartesi 17:32
Bu haber 3054 kez okundu

Hatay'da kurulan, farklı meslek gruplarından ve üç semavi dinin mensuplarından insanların bir araya gelmesi ile dikkat çeken Hatay Medeniyetler Korosu verdikleri mini konserle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Medeniyetler Korosu Dinleyenleri Mest Etti!
Hatay Valisi Erdal Ata, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğince geleneksel olarak düzenlenen Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nda mimarlık kategorisinde "Hatay Hilton Müze Otel", tasarım ve fikir kategorisinde de "Medeniyetler ve Dinler Merkezi" projelerinin uluslararası yüksek ödüle layık görülmesi vesilesi ile düzenlenen gezi programı kapsamında Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katıldı.

Düzenlenen programa Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Eski Vali Lütfullah Bilgin, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, 20. Ceza Dairesi Başkanı İlmittin Köklü, Danıştay Daire Başkanı Fethi Aslan, Danıştay Üyesi Hicabi Ece, Danıştay Üyesi Mahmut Doğan, Sayıştay Daire Başkanı Cavit Erdoğan, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Mutta, Sayıştay Denetçisi Kazım Özkan, Eski General Akif Vurucu, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J.  Alb. Turgay Aras, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer katıldı.

Hatay'da kurulan, farklı meslek gruplarından ve üç semavi dinin mensuplarından insanların bir araya gelmesi ile dikkat çeken Hatay Medeniyetler Korosu verdikleri mini konserle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Hatay Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konserinin ardından Hatay Valisi Erdal Ata, teknik gezi için Hatay’a gelen heyet ile birlikte yemek salonuna geçti.

Burada bir konuşma yapan Vali Ata Hatay’ın, hem tarihî hem dinî yolların kavşak noktasında bulunması, önemli bir limana sahip olması gibi özelliklerinin jeopolitik önemini artırdığını ve onun her devirde gözde bir şehir olmasını sağladığını vurgulayarak, ‘’İnsanlık tarihine paralel olarak dinler tarihinin de önemli bir sahnesi olan Hatay, Anadolu’nun ilk kilisesiyle, ilk camisiyle, Habibi Neccar’ıyla, Beyazidi Bestami’siyle çok özel bir şehirdir.’’  dedi.

Müslüman, Hristiyan ve Yahudi Komşudur! Sevinçler de Acılar da Birlikte Yaşanır!

 Hatay’da üç semavî dinin ve farklı mezheplerin, ırkların, dillerin, kültürlerin bir arada, barış içinde yaşadığını dile getiren Vali Ata, ‘’Hatay’da cami, kilise ve havra aynı sokaktadır, çan, ezan, hazzan sesi gibi dualar, âminler birbirine karışır. Müslüman, Hristiyan ve Yahudi komşudur. Sevinçler de acılar da birlikte yaşanır. En küçük farklılıkların bile çatışma sebebi olabildiği bir zamanda, birlikte yaşama kültürüyle çok özel bir şehir olan ve bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek teşkil eden Hatay; barış, kardeşlik ve hoşgörünün sembolü olmuştur. Tüm bu güzelliklerin sahibi olan şehrimiz bugün uluslararası bir platformda, Hatay Birlik Vakfı Başkanımız Sayın İhsan Aydeğer’in çabalarıyla yeniden gündeme gelmiştir.’’ dedi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğince geleneksel olarak düzenlenen Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın, Türk dünyası ve akraba topluluklardaki mühendislik mesleği mensuplarının birbirlerini tanımalarına, bilgi ve görüş alışverişi yapmalarına imkân sağlamakta olduğunu dile getiren Vali Ata, ‘’Türk dünyası mühendisler ve mimarlar birliğinin, tek millet ve birçok devletten oluşan Türk dünyasında “dilde, fikirde, işte birlik” anlayışını hâkim kılmak ve yüce Türk milletini layık olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yeniden çıkarmak amacıyla düzenlediği “Türk Dünyası Kurultayı” bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacaktır. Ülkemiz ve Türk dünyası için büyük önem taşıyan bu kurultay kapsamında gerçekleştirilecek Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nda Hatay, iki kategoride finale kalan projeler listesinde yer almıştır.’’ dedi.

Vali Ata şöyle devam etti: ‘’Hatay’ın; ‘Antakya Müze Otel’ ile Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın mimarlık kategorisinde; ‘Medeniyetler ve Dinler Merkezi Hatay’ ile tasarım ve fikir kategorisinde temsil edilmesi ve ilimizde bulunan iki değerin Bakü’de ödüllendirilecek olması, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hatay ilinin Dünya’da tanıtımına büyük katkılar sağlayacak bu tür uluslararası organizasyonlara katılımın çok önemli olduğu ve desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu vesileyle, projelerin genel kurulda görüşülmesini sağlayan İhsan Aydeğer ve proje değerlendirme kuruluna ve ilimizde projelere katkı sağlayan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdikleri etkinlikler ve yaptıkları çalışmalarla ilimizi temsil ederek Hatay’ın tanıtımına katkı sağlayan Hatay Birlik Vakfı ve yönetim kuruluna bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Marifet iltifata tabidir. İnanıyorum ki, ilimizin kazandığı bu ödüller hem sahip olduğumuz güzellikleri fark etmemizi sağlayacak hem de bu güzellikleri geliştirmek ve tanıtmak için el birliğiyle daha çok çalışmamız için bizi şevklendirecektir.’’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ise, ‘’İlimize yeni atanan Sayın Valimiz önderliğinde hep birlikte bu serhat şehrimize güzel hizmet yapma fırsatımız olur. Hatay’ın layık görüldüğü bu ödüller hem ülkemiz adına hem de şehrimiz adına göğsümüzü kabartacak önemli gelişmelerdir. Misafirlerimizin buraya gelmesinde emeği olan İhsan Bey’e ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci’ye can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Misafirlerimizin burada kaldığı süre içerisinde çok güzel vakit geçirmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ’’ dedi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci ise yaptığı konuşmada yılda bir düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın mühendislik, mimarlık, şehircilik, tasarım ve fikir kategorilerinde yarışmaları içerdiğini ifade ederek olimpiyatlarda 2 bin 200 üzerinde projenin yarıştığını söyledi. Demirci, "Hatay mimarlık kategorisinde 'Hatay Hilton Müze Otel', tasarım ve fikir kategorilerinde de 'Medeniyetler ve Dinler Merkezi' projeleri uluslararası yüksek ödüle layık görüldü. Projeleri teknik anlamda incelemek için Hatay Birlik Vakfı organizasyonunda kente geldik." dedi.

Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ise 17-18 Ekim tarihinde Bakü'de yapılacak olimpiyatlarda, "Hilton Müze Otel" ve 400 dönümlük bir alanda yapılacak "Medeniyetler ve Dinler Merkezi" projelerinin ödül almaya layık bulunduğunu söyledi. Aydeğer, ‘’Projeyle ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesiyle bir çalışma yaptık. Bu proje çok büyük bir projedir ve çok da uzun sürecektir. Projelerle ilgili Hatay'da teknik gezi düzenleyeceğiz. Hilton Otel ve St. Pierre Kilisesi'nin yanı sıra kentteki tarihi mekanları da ziyaret edeceğiz.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Vali Ata’ya plaket takdim ederek kendisini Bakü’de düzenlenecek olan Türk Dünyası Kurultayı’na davet etti.

Yorum Gönder