Radyonuz Hep Açık Olsun

14 Şubat 2019 Perşembe 16:21
Bu haber 1579 kez okundu

13 Şubat Dünya Radyo Günü münasebetiyle tüm dünya radyolarıyla eş zamanlı olarak, İskenderun Mega Radyo da UNESCO’nun daveti ile bu yıl için seçilen ‘Diyalog-Hoşgörü ve Barış’ temalı canlı yayını ile katılım sağladı.

Radyonuz Hep Açık Olsun
Radyonuz Hep Açık Olsun

Mega Radyo 97.7

13 Şubat Dünya Radyo Günü münasebetiyle tüm dünya radyolarıyla eş zamanlı olarak, İskenderun Mega Radyo da UNESCO’nun daveti ile bu yıl için seçilen ‘Diyalog-Hoşgörü ve Barış’ temalı canlı yayını ile katılım sağladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) 2011 yılında Paris'te alınan karar ile BM Radyosunun 1946'daki kuruluş tarihi 13 Şubat, ‘Dünya Radyo Günü’ ilan edilmişti. Türkiye'de ise resmi olarak 1927'de yayın hayatına başlayan ve farklı içerikleri ile topluma geniş yelpazede hizmet sunan radyo, teknolojinin gelişmesiyle daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor.

13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla Mega Medya Gurubu Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı, Mega Radyo’da her Çarşamba akşamı canlı yayınlanan ‘Dostlar Dergahı’na konuk oldu. Sunuculuğunu Psikolog Uzman Doktor Suat Yiğit’in yaptığı programda konuşan Yazıcı, “Radyo, bir kitle iletişim aracı olarak sınıflandırılsa bile aslında bireyden bireye bir iletişim aracı. Radyo’da ses herhangi bir görsel öğe barındırmadığı için her bir dinleyicinin hafızasında canlanıyor ve yeni bir mesaj haline geliyor. Dolayısıyla her bir dinleyici, tek başına bir hedef kitle, bir hedef birey haline geliyor. Radyonun hem çok keyifli hem de zorlu tarafı bu. Türkiye'de bin 300'ün üzerinde ulusal, bölgesel ve yerel radyo bulunuyor. Bu sayının radyo iletişimindeki konumu görmenin açık bir göstergesi, 1990'larda özel radyoların açılması ile bu zenginlik daha hızlı yakalandı.

Gelişmiş ülkelerin radyolarında, klasik radyoculuk algısının dışına taşma gayreti olduğunu belirten Yazıcı, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde gençlerin, radyo dinleme oranlarının hızla düştüğüne dair araştırmalar yapıldığını belirtti.

Yazıcı, genç nüfusun radyo alıcısından yayınları dinleme oranının düştüğünü ancak cep telefonu aplikasyonları aracılığıyla bunun yapılabildiğini kaydederek bu durumun radyonun güncelliğini koruduğunun bir işareti olduğuna dikkati çekti.

Yazıcı, "İnternet radyoculuğuyla birlikte kimi dünya radyoları, kendilerini bir adım geriye atmış durumdalar. Türkiye'de radyoculuk dimdik ayakta! Bu toplumda hoşgörü de barış da iletişim de her zaman açık olacak. Radyo, sesin var olduğu yerde var. Ses, nefesin var olduğu sürece de olmaya devam edecek. Kentin tek radyosu Mega Radyo 97.7’de Radyonuz hep açık olsun” diye konuştu.

Yorum Gönder