‘Corona Günlerinde Panik Atak Artmasın’

21 Nisan 2020 Salı 12:15
Bu haber 991 kez okundu

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta psikolojik rahatsızlıklar ile ilgili konular konuşuldu.

‘Corona Günlerinde Panik Atak Artmasın'
Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta psikolojik rahatsızlıklar ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Grubu Genel Müdürü, deneyimli gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun Ekenel son dönemlerde tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren corona virüs ’ten dolayı yaşadığımız korku ve kaygılar hakkında önemli bilgileri paylaştı.

Özel Gelişim Hastanesinin başarılı ve deneyimli hekimlerinden Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun Ekenel, insanlarda kaygı nasıl oluşur? Kaygının son zamanlarda artmasının nedenleri, virüsle başa çıkabilmek için kaygı azaltma yöntemleri, çocuklara virüs ve evde kalma sorunlarını anlatma yöntemleri, sağlık personellerinin kaygı durumları, yaşadığımız süreç sonrasındaki süreçte psikolojik sorunlar ile ilgili konuları Mega Fm dinleyicileriyle paylaştı.

Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun Ekenel, Corona virüsün hayatı tehdit etmesi bakımından bazı psikolojik hastalıkları tetikleyebileceğine dikkat çekerek; “corona virüsle birlikte sosyal hayatın değişmesi, corona virüsün insan hayatını tehdit etmesi, her gün duyduğumuz artan ölüm olayları, psikolojimizi bozmaya neden olabilir. Virüsün henüz kesin bir tedavisini olmaması yani belirsizlik de bu durumu tetikleyen nedenlerin başında gelir. Kaygılı bekleyişin getirmiş olduğu sonuçlar panik atak rahatsızlığına neden olabilir. Bu yapıdaki kişiler corona virüs ile ilgili haberlerden mümkün olduğunca kaçınmalıdır.” dedi.

Corona virüs belirtileri ve korunma yolları ile ilgili sadece resmi kaynaklara ve bilim otoritelerine itibar edilmesi gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun Ekenel, “sosyal medya da bilgi kirliliği çok fazla. Her duyulana itibar etmemeli, panik halinden çıkarak durumu kabul etmeli ve bilinçli önlemler almaya başlamalıyız. Siz kendinizi dezenfekte ediyorsanız ve sosyal mesafeleri korumaya dikkat ediyorsanız, doğruluğu ispatlanmamış ek güvenlik önlemleri uygulama baskısı yaratmak, sadece kaygı seviyenizi artırır. Panik yapmamaya ve sizi paniğe sevk eden durumlardan uzak kalmaya gayret gösterin.” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Yorum Gönder