Dr. Seda YILDIZ; ‘Estetik Uygulamalar Uzmanlık Gerektirir’

13 Ocak 2020 Pazartesi 16:47
Bu haber 709 kez okundu

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programında bu hafta Dermatoloji ile ilgili konular konuşuldu.

Dr. Seda YILDIZ; ‘Estetik Uygulamalar Uzmanlık Gerektirir'
Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programında bu hafta Dermatoloji ile ilgili konular konuşuldu. Deneyimli gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Seda Yıldız, cilt hastalıkları ve bakımı ile ilgili önemli bilgileri paylaşırken estetik uygulamaların uzmanlık gerektirdiğini vurguladı.

Özel Gelişim Hastanesinin genç, güler yüzlü ve başarılı hekimlerinden Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Yıldız, cilt kanseri, ben, uyuz, akne, sedef, lazer epilasyon, cilt bakımı, mezoterapi ve kozmetik dermatoloji gibi cilt rahatsızlıkları ve uygulamaları konusundaki önemli bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

Dermatoloji (Deri bilimi) deri, saç, tırnak, mukozal bölgeler ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenen bilim olduğunu söyleyen Dr. Seda Yıldız, en sık rastlanılan dermatolojik problemlerin akne (sivilce), egzama, sedef hastalığı, mantar, saç hastalıkları, tırnak problemleri, leke, nasır, siğil, ben, iyi ve kötü huylu cilt tümörleri olduğunu belirterek korunma yolları hakkında da bilgiler verdi.  

Genç kalmak ve güzel görünmek için dermatoloji kliniklerinin önemine vurgu yapan Dr. Seda Yıldız, “Sürekli olarak tekrar eden mimikler veya yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar dermatoloji kliniklerinde uygulanabilecek pek çok yöntem yardımıyla giderilebilir yada geciktirilebilir. Günümüzde kullanılan popüler kırışıklık giderme tekniklerinden bir tanesi olan dolgu enjeksiyonu, genellikle vücuda, cilde uyumlu bazlı enjeksiyonların cilt altına enjekte edilmesi ile gerçekleştiriliyor. Yetkin olmayan kişilerce yapılan merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle yüz bölgesinde yapılacak kozmetik işlemlerin mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması gerekir” dedi.

Dermatoloji ve kozmetik dermatoloji ile ilgili teşhis, tanı, tedavi ve önlemlere dair bilgileri samimiyetle paylaşan Dr. Seda Yıldız, özel gelişim hastanesinin gelişmiş teknolojik yöntemlerinden de bahsederek insanların ciltlerini uzman ellere ve ileri teknolojik uygulamalara emanet etmesini söyledi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Yorum Gönder