Girişimsel Radyoloji Merkezi Gelişim’de

14 Nisan 2020 Salı 13:18
Bu haber 980 kez okundu

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta girişimsel radyoloji ile ilgili konular konuşuldu.

Girişimsel Radyoloji Merkezi Gelişim'de
Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta girişimsel radyoloji ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Grubu Genel yayın yönetmeni, deneyimli gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Gedikoğlu radyoloji ve genel sağlık sorunları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Özel Gelişim Hastanesinin başarılı ve deneyimli hekimlerinden Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Gedikoğlu, radyoloji, girişimsel radyoloji, radyolojinin hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı, ayrıcalıkları ve diğer yöntemlere göre avantajları hakkında önemli bilgileri Mega Fm dinleyicileriyle paylaştı.

Girişimsel radyoloji’nin diğer tıp alanlarına göre nispeten daha yeni bir uzmanlık alanı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Murat Gedikoğlu;” Girişimsel Radyoloji son zamanlarda hızlı bir gelişme göstermiş ve çok popüler hale gelmiştir. Genellikle büyük şehirlerde yer alan büyük sağlık merkezlerinde bulunmaktadır. Özellikle cerrahi olarak dokunulamaz kritik hastaların tedavileri girişimsel radyoloji yöntemleri ile yapılabilir hale gelmiştir. Ayrıca bazı hastalıklarda kapalı tedavi yöntemleri kullanılarak ameliyat ihtiyacını ortadan kaldırmıştır. Aynı anda tanı ve tedavi yönteminin kullanılabildiği bu branşta başta damar tıkanıklığı olmak üzere, birçok hastalık için, ameliyata gerek kalmadan tanı ve tedavi uygulanıyor. Son zamanlarda popülaritesi yüksek olan bu yöntem ne yazık ki ülkemizde yeterli oranda yaygın değildir. Gelişim hastanesi olarak bu imkanlara sahip olmamız bölge halkı için büyük bir şanstır.” dedi.
Girişimsel radyoloji’nin özelliklerini ve ayrıcalıkları olduğunu belirten Doç. Dr. Murat Gedikoğlu; “Tedavide çok seçicidir, tedavi esnasında sadece hedef bölge yüksek doğrulukla tespit edilir ve tedavi edilir. İstenmeyen sağlıklı bölge hasarı çok azdır veya yoktur. Kapalı yöntem kullanır. Genellikle anestezi (narkoz) gerektirmez. İşlemler lokal anestezi altında yapılır. Sadece bir iğne deliğinden yapılır, vücutta kesi izi olmaz. Hastalar genellikle aynı gün evine gönderilir. Normal hayata dönüş süresi çok daha kısadır. İşlemler daha kolaydır ve işleme bağlı riskler daha azdır.” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Yorum Gönder