Hatay’ın Gururu Oldu!

08 Şubat 2017 Çarşamba 19:47
Bu haber 1356 kez okundu

Mersin Şehir Hastanesinin Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliğine getirilen Hataylı Op. Dr. Recep Aydın Hatay’ın gururu oldu.

Hatay'ın Gururu Oldu!

Mersin Şehir Hastanesinin Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliğine getirilen Hataylı Op. Dr. Recep Aydın Hatay’ın gururu oldu.

Yapımı 3 senede tamamlanan Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'da katıldı.

Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinin hem "Başhekimliğine" hem de "Hastane Yöneticiliğine"  ise Hataylı olan ve geçmişte ise Osmaniye Devlet Hastanesi, İstanbul Üsküdar Devlet Hastanesi ve İskenderun Özel Gelişim Hastanesinin Başhekimliğini yapan ayrıca HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Yönetim Kurulunda başarılı hizmetler veren Op. Dr. Recep Aydın’ın getirilmesi Hataylı hemşerileri tarafından da sevinç ile karşılandı.

Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinin Başhekimi olan Hataylı Op. Dr. Recep Aydın’a hemşerileri tarafından da yoğun bir tebrik telefonları yağarken, başarıları çalışmalara imza atmaya devam edeceği konusunda kimsenin şüphesi olmazken, başarı dileklerinde bulunuldu. Hataylı hemşerimizin böylesi önemli bir görevde bulunması hemşerilerini de gurur verdi.

Mersin Şehir Hastanesinin Özellikleri:

* Hastane günlük 12 bin kişiye hizmet verecek poliklinik kapasitesine sahip
* Hastane toplam 370 bin metrekare kapalı alana sahip,
*1.300 yatak kapasitesi mevcut,
*Hastanede yaklaşık 5 bine yakın sağlık personeli çalışacak,
*Hastanenin 230 poliklinik odası bulunuyor.
*Hastanede, 51 ameliyathane ve 210 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunuyor.
*MR-CT-PET CT- Gama Kamera – Anjio Spect- Mamografi Ultrason- Kemik Dansimetre – Linac – Brakiterapi – Dijital Patoloji.
*Hastanede 30 yataklı diyaliz makinesi var ve 50 yataklı kemoterapi merkezine sahip.
*3.858 araçlık ücretsiz açık ve kapalı otopark

Yorum Gönder