Kanserle Mücadele Ekip İşidir!

06 Temmuz 2020 Pazartesi 15:27
Bu haber 1148 kez okundu

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kanser ve tedavi yöntemleri ile ilgili konular konuşuldu.

Kanserle Mücadele Ekip İşidir!
Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kanser ve tedavi yöntemleri ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Genel yayın yönetmeni Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Önal, kanser ve radyasyon onkolojisi branşında yapılan uygulamalar ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Özel gelişim hastanesinde haftanın bir günü (Çarşamba) hizmet veren Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Önal, kanser, radyasyon onkolojisi olarak verdikleri hizmetler, streoatkik radyoterapi, radyoterapide yenilikler gibi konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı. “Kanserle etkin mücadelede ekip çalışması önemlidir” dedi.

Kansere karşı tedavi amaçlı kullanılan radyasyonda, vücutta oluşan tümör hücrelerini yok etmek üzere nokta atışı şeklinde uygulama yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Cem Önal, bunun için de iyi bir ekip ve cihazların gerektiğini belirterek, Özel Gelişim Hastanesi bu imkânlara sahip olduğu için bölge halkının şanslı olduğunu belirtti. Ayrıca onkoloji alanında ülkemizin Avrupa’dan bir adım önde olduğunu belirten Önal, kanser tedavisinin çark sistemi ile gerçekleştirildiğini, kemoterapi-radyoloji bazen ayrı ayrı ya da birinin, bazen de ikisinin birden verilebildiğini, bunun hastadan hastaya değiştiğini ve tedavi şekline birimlerden oluşan uzmanların oluşturduğu konseyin karar verdiğini söyleyerek kemoterapi ve radyolojinin kanser tedavisinin çok önemli kısmı olduğunu söyledi. 

İskenderun Gelişim Hastanesi Ve Başkent Üniversitesi’nin, radyoterapi konusunda iş birliğinin hayata geçmesiyle üç yıldan bu yana Gelişim Hastanesi bünyesinde son teknolojik cihazlar ve yöntemlerle hizmet verdiklerini belirten Prof. Dr. Cem Önal; “ Uygulamayla Çok ileri derecede kesin ve doğru görüntü rehberliğinden faydalanılarak, tümörün ve hastanın pozisyonlanmasına dikkat edilir. Bu sayede, çok yüksek radyasyon dozları daha keskin sınırlarla normal dokular korunarak hastalıklı bölgeye verilebilir. Stereotaktik radyoterapi, daha çok beyinin primer tümörleri veya metastazlarında ve kemik metastazlarında kullanılan bir yöntemdir. Kanser tedavisi bir ekip işidir. Tedavi planlaması ve uygulamasında çok deneyimli ekip ve ekipman gerekmektedir. Özel Gelişim Hastanesi’nde bu uygulamamız tümör konseyi bazında kollektif çalışma ve ortak akılla devam ediyor” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Yorum Gönder