Karneler Sadece Çocuklara Değil!

07 Haziran 2018 Perşembe 13:06
Bu haber 1465 kez okundu

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, yarın sona erecek olan 2017-2018 eğitim- öğretim yılı dolayısıyla anne-babalara karne uyarısında bulundu.

Karneler Sadece Çocuklara Değil!

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, yarın sona erecek olan 2017-2018 eğitim- öğretim yılı dolayısıyla anne-babalara karne uyarısında bulundu. Karnenin başarı ölçüsü olarak görülmemesi gerektiğinin altını ısrarla çizen Uygun, karnesi kötü olan çocuğun başkalarıyla kıyaslanmasının da çocukta özgüven problemi yaratacağını belirtti.

Karnedeki notların öğrenciler kadar, öğrenci, anne – baba ve öğretmen arasındaki uyumun da göstergesi olduğunu ifade eden Gamze Uygun, “Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, kimi öğrencileri tatil heyecanı sararken, kimi öğrencileri ise kötü karne telaşı sarmış durumda. Çocuğunuzun karnesi iyi de kötü de olsa, bu durumun sevginizi değiştirmeyeceğini bilmeleri gerekir. Karnedeki düşük notların çeşitli sebepleri olabilir. Karne sadece çocuğun karnesi gibi görünse de; anne- baba, çocuk ve öğretmenin karnesidir. Bu nedenle, çocuğun karnesinde görünen notlar, bu ekibin sağlıklı bir ekip olup, olmadığının göstergecidir. Karneye bakarken öncelikle onu tebrik edin. Eğer karne istediğiniz gibi değilse, bu ekibin ne kadar sağlıklı olup olmadığının kritiğini yapın. Çocuğunuzu başkalarıyla asla kıyaslamayın. Karne gününden birkaç gün sonra ise, karne kritiğini yapmak için çocuğunuzla bir sohbet ortamı oluşturun. Bu yakın iletişim sayesinde, eğitim kavramının ne olduğunu hem çocuğumuz, hem de biz keşfetmiş oluruz” dedi.

Yorum Gönder