KBB Hastalıklarında Teknolojik ‘Gelişim’

28 Şubat 2020 Cuma 11:28
Bu haber 661 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kulak, burun, boğaz hastalıkları ile ilgili konular konuşuldu.

KBB Hastalıklarında Teknolojik ‘Gelişim'
Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kulak, burun, boğaz hastalıkları ile ilgili konular konuşuldu. Mega Radyo Genel yayın yönetmeni, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, kulak, burun, boğaz hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi.

Özel Gelişim Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Op. Dr. Serkan Gökpınar, rinoplasti, bademcik ve geniz ameliyatı, vertigo, uyku apnesi, thermal welding yöntemi, endoskopik cerrahi konuları hakkında önemli bilgileri paylaştı.  Mega Radyo dinleyicilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Rinoplasti denilen burun estetiği uygulamalarının, hem estetik açıdan hem de sağlık açısından önemli bir gereklilik olabileceğini belirten Op. Dr. Serkan Gökpınar, “Burun bölgesindeki bozukluğun estetik operasyon ile ortadan kaldırılması sonucunda kişi hem daha sağlıklı bir şekilde soluk alıp verebilir hem de istediği görünümdeki buruna sahip olabilir. Burun estetiğinde öncelikli hedef, burundaki solunum yolunun operasyon sonunda en iyi şekilde çalışabilir hale getirilmesidir” dedi.

Gündelik yaşamda kullandığımız kulak temizliği ve kulak çubukları hakkında da bilgiler veren Op. Dr. Serkan Gökpınar, “buşon adını verdiğimiz kulak kiri, sanılanın aksine kir değil, vücudun doğal bir salgısıdır. Birçok insanın evde, kulak çubuğu ile yaptığı temizlik işlemi son derece tehlikeli ve yanlış bir işlemdir. Bu tip gereçler ile yapılan bilinçsiz temizleme işlemleri, buşonun kulağın iç tarafına itilmesine ve tıkanmasına yol açar. Ayrıca serumen adı verilen kulak salgısının da kulak içinden alınmasına neden olarak kulak zarını toz vb. dışarıdan gelecek yabancı cisim ve parçacıklara karşı savunmasız bırakır. Evde yapacağımız kulak temizleme işlemi, kulak kepçesinde bulunan kıvrımların temizlenmesinden ileriye gitmemelidir. Kulak kepçesinin temizliği için kulak çubuğu, pamuk ya da yumuşak bez kullanılabilir.” dedi.

Özel Gelişim Hastanesinde kullanılan son teknoloji cihazlar sayesinde kulak, burun, boğaz, baş ve boyun hastalıkları nedenlerinin daha kolay saptanabilmekte ve tedavi edilmekte olduğunu belirten Op. Dr. Serkan Gökpınar, hastaların şehir dışına gitmelerine gerek kalmadan kapsamlı şekilde muayene ve tedavi olmalarının mümkün olduğunu söyledi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 

Yorum Gönder