‘Kolon Kanseri’ MEGA RADYO’da Konuşuldu

10 Mart 2020 Salı 10:55
Bu haber 669 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta iç hastalıkları ve gastroenteroloji hastalıkları ile ilgili konular konuşuldu.

‘Kolon Kanseri' MEGA RADYO'da Konuşuldu
Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta iç hastalıkları ve gastroenteroloji hastalıkları ile ilgili konular konuşuldu. Mega Radyo Genel yayın yönetmeni, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ergün Saraçoğlu, iç hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi.

Mega Radyoda 17 haftadır düzenli ve seviyeli biçimde devam eden ‘Sağlıkta Gelişim’ programının verimli ve yararlı olduğunu belirten Dr. Saraçoğlu programla ilgili ciddi pozitif yansımalardan duydukları memnuniyet ifade etti. Mega Radyo yetkililerine teşekkür eden Dr. Saraçoğlu, bu program ile Hatay ilimizin önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Gelişim Hastanesinin güncel teknik olanakları, deneyimli hekimleri ile faydaları ve sağlık sektöründeki tüm yenilikleri dinleyenlere aktarma konusunda ciddi bir bilgilendirme gerçekleştiğini ifade etti.

Özel Gelişim Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ergün Saraçoğlu 1-31 Mart dünya kolon kanseri farkındalık ayı nedeniyle kolon kanseri hakkında da bilgiler verirken; endoskopi, kolonoskopi, mide rahatsızlıkları, mide koruyucu ilaçlar, kolon kanseri ve mide kanserinde erken teşhisin önemi gibi konuları Mega Radyo dinleyicileriyle paylaştı.

1-31 Mart Dünya Kolon Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla, kolon kanseri hakkında bilgiler veren Dr. Ergün Saraçoğlu; ” Kolon kanseri erken evrede teşhis edildiğinde büyük ölçüde tedavi edilebilir bir hastalık olup kolon kanseri tarama programlarının ilgili kanserin morbidite ve mortalitesine olumlu katkısı olduğu birçok çalışmada gösterilmiştir. Kolon kanserini erken evrede teşhis etmenin yolu hastalığı asemptomatik evrede tarama programları ile yakalamaktır. 50-70 yaş arasında kadın ve erkek nüfusa Kanser Erken Teşhis, Toplum Sağlığı Merkezleri, Tarama ve Eğitim Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde gaitada gizli kan kiti yardımıyla hızlı, pratik ve güvenilir bir şekilde 2 yılda bir ücretsiz olarak tarama yapılmaktadır. 50-70 yaş arasında her 10 yılda bir de kolonoskopi ile tarama önerilmektedir.” dedi.

Özel Gelişim Hastanesi’nin üniversite hastanesini aratmadığını ve burada çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Dr. Ergün Saraçoğlu, “Özel Gelişim Hastanesi İskenderun için büyük bir nimet… Böyle bir hastaneyi bölgeye kazandırdığı için yönetime ve Gelişim Hastanesinin sesi olup İskenderun halkını böyle faydalı programlarla aydınlattığı için Mega Radyo’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 



Yorum Gönder