MKÜ’ de ‘Tedavi Hizmet Protokolü’ İmzalandı

04 Mart 2021 Perşembe 11:20
Bu haber 465 kez okundu

MKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Tedavi Hizmet Protokolü’ imzalanarak yürürlüğe girdi.

MKÜ' de ‘Tedavi Hizmet Protokolü' İmzalandı

MKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Tedavi Hizmet Protokolü’ imzalanarak yürürlüğe girdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine getirilen hasta veya yaralı hayvanların muayene, tetkik, teşhis ve tedavilerine dair protokol Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından imzalanarak 25.02.2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

Protokol Üniversitemiz Döner Sermaye Gelir Getirici Faaliyetleri kapsamında yürütülecek olup, Gaziantep Büyükşehir Belediye İl sınırları dahilinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından gönderilen sokak hayvanları (kedi, köpek..) ve uygun olan Hayvanat Bahçesi hayvanlarını kapsıyor. Bu Protokol Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin sadece Hatay için değil aynı zamanda yakın illerdeki Hayvan sağlığı ve Refahına da katkı sunan önemli bir bölgesel Hayvan Hastanesi hizmeti sunması bakımından üniversitemizin bölgesel vizyonu açısından önemli tutuyor.

Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya tedavi hizmet protokolünün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ’un özverili işbirliği ile faaliyete geçtiğini, protokolün, Gaziantep'ten gelecek can dostlarımız, sokak hayvanları ve hayvanat bahçesindeki hayvanların refahı için hayırlı olmasını dilediğini bildirdi.

Başhekim Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, hayvan hastanesinin serbest veteriner hekimler tarafından tedavisinde zorlanılan hastalıklar ve cerrahi operasyonlar için önemli bir işlev gördüğünü, diğer çevre il belediyelerindeki sokak hayvanları, Jandarma Komutanlıklarındaki askeri köpekler ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile de iletişim halinde olduklarını, talep olması durumunda diğer kurumlar ile de benzer protokoller yaparak ilimiz ve bölgemizdeki Hayvan Sağlığı ve Refahına katkı sunma arzusunda olduklarını söyledi.

Yorum Gönder